0  produkter i handlekurven
Skip Navigation Links
Nye Produkter
Finn din Terapeut
Lagersøk NN-S
Om Oss
Produktkategorier
Informasjon

Arnika på Facebook

Følg Arnika’s Facebook-side, for informasjon om produkter, nyheter, oppskrifter, tips og råd.

Populære kategorier

Aminosyrer Antioksidanter B vitaminer B‑vitamin C vitaminer C‑vitamin D vitaminer D‑Vitamin Energi For kvinner K vitaminer K‑Vitamin Ledd og muskler Magnesium Mat Nedstemthet og uro Protein Sjokolade Skjelett Søvn Trening Vegan Vegetabilske fettsyrer Vektreduksjon Vitamin & mineral Vitaminer


Mandelmel, økologisk fettredusert 400g


Mandelmel, økologisk fettredusert 400g

er produsert av Funksjonell mat | varenummer-N30689

Økologisk mandelmel - et sunnere mel! Inneholder 40% protein, 8% karbohydrat, 11% fett og 33% kostfiber. Mandelmel kan være et godt alternativ for personer som av ulike grunner ikke vil eller kan spise hvetemel. Dette fettreduserte mandelmelet er finmalte mandler hvor 80% av fettet er tatt ut ved kaldpressing. Mandelmel er svært anvendelig, og kan brukes i baking og matlaging av alle som ønsker å spise sunt. Det gir lav blodsukkerstigning, og er godt egnet for diabetikere.

Tilgjengelighet

  På Lager 20 stk

Pris 90,00 kr  
 



Bruk og dosering

Alle steder hvor du bruker mel, kan du også bruke mandelmel. Mandelmel oppfører seg litt annerledes enn hvetemel, fordi det mangler gluten. Gluten gjør det mulig for gjærbaksten å heve seg fordi gluten danner et nettverk av små vegger som holder gass og vanndamp innesperret i deigen. Gluten fungerer også som bindemiddel i deigen og gjør den lettere å jobbe med. I gjærbakst kan du erstatte 10-20% av hvetemelet med Mandelmel. Du bør da øke væskemengden med ca 5-10%.

I annen bakst kan du erstatte opptil 100% av melet, men fordi mandelmelet har så høyt fiberinnhold vil det suge til seg mer væske, opptil dobbelt så mye som annet mel. Du bør derfor redusere mengden mandelmel til 50-60% av opprinnelig mengde mel, eller øke væskemengden i oppskriften. Vær oppmerksom på at bakverk med 100% mandelmel vil henge dårligere sammen enn bakverk med hvetemel. Et tips er å tilsette et bindemiddel som Psyllium Husk.

Tilleggsinformasjon

- Lav GI
- Lite karbohydrater
- Naturlig glutenfritt
- Høyt proteininnhold
- Rik på vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter

Vårt mandelmel inneholder de samme gode fettsyrene som mandler, men i mindre mengder. I mandelmelet er over 80% av fettet fra mandlene fjernet ved kaldpressing, for å gjøre det bedre egnet som mel. Dette gjør at kaloriinnholdet blir redusert med hele 53% i forhold til vanlig mandelmel, og holdbarheten blir også bedre. Dette Mandelmelet holder seg i ett år ved oppbevaring i originalemballasjen.

Mandelmel har et høyt innhold av mineraler, bl.a. magnesium, jern, kalium, kobber, mangan og sink. Innholdet av proteiner er også høyt, hele 40%.


Produktkategori
Mat
 


Kunder som har kjøpt denne varen kjøpte også:

Brødmix m/solsikkefrø og gresskarkjerner 1000g

Brødmix m/solsikkefrø og gresskarkjerner 1000g


Funksjonell mat | vnr-N33595

Sunnere Brødmix gir deg fiberrikt brød med bl.a. solsikkefrø og gresskarkjerner, og brød uten gluten, gjær, melk og soya. Sunnere Brødmix holder deg mett lenge og inneholder kun 1 les mer ...
Fiber sirup, Gold 450g

Fiber sirup, Gold 450g


Funksjonell mat | vnr-N33357

FiberSirup er en søt sirup av nyttige prebiotiske fibre som både smaker godt og gjør godt for hele kroppen. Kun 5 % sukkerarter og hele 70 % fiber! FiberSirup Gold er tilsatt en liten les mer ...
Finmalte mandler u/skall 400g

Finmalte mandler u/skall 400g


Funksjonell mat | vnr-N30790

Finmalte mandler uten skall egner seg godt til marsipan og baking. Dette produktet inneholder alt fettet i mandlene, i motsetning til det fettreduserte mandelmelet.
Holdbarhet
les mer ...