Skip to main content
Til toppen
Gratis frakt fra 499,-
Produktet er ikke aktivt!

Glutenfri Surdeigstarter

Varenummer: x20205
EAN: 7090048070281
Klassifisering: Mat
Merke: Arnika Outlet
  • Startkultur for glutenfri surdeigsbakst

NB! Holdbarhetsdato: 31.5.23

Glutenfri Surdeigstarter fra Gry Hammer som gjør at du kan lage dine egen boblende starterkultur for surdeig. Helt glutenfritt! Den glutenfrie surdeigsstarteren er basert på rismel og vann. Grundig fremgangsmåte er beskrevet på baksiden av posen. Når surdeigsstarteren er vekket til live, kan du bruke den til allverdens surdeigsbakst. Korn, nøtter og frø blir lettere å fordøye, og baksten gir smaksrike opplevelser.

Ingredienser: Dehydrert/tørket surdeigsstarter basert på rismel og vann.

Dette trenger du:

  • Rent glass med lokk
  • 75g glutenfritt mel, for eksempel bokhvete, teff eller rismel
  • 75g vann
  • Vekt for å måle ingrediensene
     

DAG 1:
75g glutenfritt mel
75g vann
Glutenfri starterkultur

Bland godt med skje i et glass. Sett lokk på glasset, men pass på at det ikke dannes for mye trykk i glasset. La det stå i romtemperatur i 24 timer.

DAG 2:
Rør inn nye 75g glutenfritt mel og 75g vann. La det stå i nye 24 timer med lokk, i romtemperatur.

DAG 3:
Ser du små bobler? Da har du vekket til live de gode bakteriene.
Kast 150g av startkulturen og mat igjen med 75g glutenfritt mel og 75g vann 3-4 timer før du skal bake med den. La det stå i romtemperatur.

TIPS!
Ser du fortsatt ikke små bobler etter 3 dager? Fortsett å mate en dag eller to ekstra, så skal du se at den blir full av liv!

Lenker
Min side