Sukrin Fiberfin Fiberrikt mel 400g
- Resistent stivelse
- Øker fettforbrenningen
- Forlenger metthetsfølelsen
- Gir sunn og god fordøyelse
- Bidrar til et jevnere blodsukker
- Glutenfri
FiberFin er maisstivelse fra en spesiell maisplante dyrket frem over tid med formål om høyt innhold av resistent stivelse (ikke GMO).
FiberFin inneholder 80% amylosestivelse.
FiberFin brukes ved baking for å øke fiberinnholdet, og kan brukes alle steder hvor du bruker mel. Erstatt 10-20% av melet med FiberFin. For enkelhets skyld kan du blande en boks FiberFin (400g) med 2 kg hvetemel. Melblandingen du får da vil inneholde 17% FiberFin og kan brukes alle steder du vil bake sunnere.
Eksempelvis vil en pizzadeig få like høyt fiberinnhold som grovbrød om du bytter ut bare 7% av melet i oppskriften med FiberFin. I tillegg blir deigen lettere å jobbe med. Smak eller utseende påvirkes ikke, og FiberFin har ingen bindende effekt.
Du kan også bruke Fiberfin som kosttilskudd. Alle fordelene med FiberFin får du når du får det i deg hver dag. Du kan ha FiberFin i frokostblandingen, i yoghurten, eller bland den i juice, melk eller annen væske. En spiseskje med Fiberfin gir 6g resistent stivelse.
Amylosestivelse er en form for stivelse som er vanskeligere for fordøyelsesenzymene å bryte ned. Vanlig stivelse blir brutt ned til druesukker i kroppen, og brukes som energi. Resistent stivelse derimot er stivelse som ikke fordøyes på vanlig måte. Resistent stivelse oppfører seg som kostfiber. Kostfiber finner du i kjente matvarer som f.eks. bønner og linser.