Sukrin Mandelmel fettredusert 400g
- Lav GI
- Lite karbohydrater
- Høyt proteininnhold
- Naturlig glutenfri
- Fiberrik
Oppgitt næringsinnhold per 100 g:
Næringsinnhold | mengde 100 g |
---|---|
Energi (kcal) | 366 kcal |
Fett | 10 g |
- herav mettet fett | 1 g |
Karbohydrater | 11 g |
- herav sukkerarter | 8 g |
Kostfiber | 13 g |
Protein | 51 g |
Salt | 0 g |
Ingredienser: Skåldede, fettreduserte og malte mandler. |
Mandelmelet kan brukes til veldig mye, både baking og matlaging. Der du pleier å bruker vanlig mel, kan du erstatte deler av dette med Mandelmel. Ettersom Mandelmel ikke har gluten vil det oppføre seg annerledes enn alminnelig hvetemel.
I gjærbakst kan du erstatte 10-20 % av hvetemelet med Mandelmel. Du bør da øke væskemengden med ca 5-10 %.
Ved annet enn gjærbakst så kan opptil 100 % av melet erstattes. Men vær oppmerksom på at Mandelmel vil suge til seg mer væske pga det høye fiberinnholdet. Mengden Mandelmel bør derfor reduseres til 50-60 % av opprinnelig mengde mel, eller du kan øke væskemengden i oppskriften. Bakverk med 100 % Mandelmel vil henge dårligere sammen enn bakverk med hvetemel. Et tips er å tilsette et bindemiddel som Husk.