Ingredienser: Johannesbrødkjernemel (Ceratonia siliqua)
Bruksanvisning for jevning av morsmelkerstaning:
Til ca. 200 ml morsmelkerstatning brukes 1 g (½ ts) johannesbrødkjernemel.
- Mål opp den mengden vann som skal brukes til morsmelkerstatningen, og varm det i en gryte
- Ta gryten av varmen når vannet koker
- Pisk oppmålt johannesbrødkjernemel, som er oppløst i litt kaldt vann, i det nykokte vannet
- Avkjøl jevningen til ca. 40 grader
- Pisk morsmelkserstatningspulveret ut i jevningen
- Oppbevar blandingen i kjøleskap i flasker med lokk
Johannesbrødmel er et smaksnøytralt bindemiddel og fortykningsmiddel (E410). Det er et karbohydrat laget av frøene fra johannesbrødtreet/karobtreet. Mel kan presses fra frøene fra frukten, som sveller litt når de blandes med vann og danner et klebrig stoff. Melet brukes som stabilisator og fortykningsmiddel i matvarer.
Johannesbrødmel kan blant annet brukes til å fortykke morsmelkerstatning eller morsmelk. Melet vil da bli mer tyktflytende og vil derfor ha vanskeligheter med å renne tilbake i munnen. I deig brukes johannesbrødmel for å gi en mykere og mer elastisk deig.
Vær oppmerksom på at produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endre seg over tid. Vi oppdaterer jevnlig, men ber deg alltid sjekke emballasjen til det kjøpte produktet.