Skip to main content
Til toppen
Fri frakt fra 499,- (privatkunder) URTEDAGER -30%

Johannesbrød-kernemel (E410) 100g Pulver

Varenummer: N30322
EAN: 5703137936819
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Mat
Merke: Natur-Drogeriet A/S
ink. mva.
  • Glutenfri
  • Fortykningsmiddel
  • For mer smidig glutenfri bakst
Johannesbrødkjernemel er et smaksnøytralt, glutenfritt bindemiddel og fortykningsmiddel. Brukes i supper og sauser for tykkere konsistens, og gjør glutenfritt bakverk mer smidig og elastisk. Kan også brukes til å jevne morsmelk og -erstatning for å gjøre barnets måltid mer tyktflytende. Johannesbrød, karob, fructus ceratoniae eller fructus siliqua dulcis er belgene av johannesbrødtreet, som dyrkes i mange varianter i de fleste middelhavsland.

Ingredienser: Johannesbrødkjernemel (Ceratonia siliqua)

Bruksanvisning for jevning av morsmelkerstaning: 

Til ca. 200 ml morsmelkerstatning brukes 1 g (½ ts) johannesbrødkjernemel. 

  1. Mål opp den mengden vann som skal brukes til morsmelkerstatningen, og varm det i en gryte
  2. Ta gryten av varmen når vannet koker
  3. Pisk oppmålt johannesbrødkjernemel, som er oppløst i litt kaldt vann, i det nykokte vannet
  4. Avkjøl jevningen til ca. 40 grader
  5. Pisk morsmelkserstatningspulveret ut i jevningen
  6. Oppbevar blandingen i kjøleskap i flasker med lokk

Johannesbrødmel er et smaksnøytralt bindemiddel og fortykningsmiddel (E410). Det er et karbohydrat laget av frøene fra johannesbrødtreet/karobtreet. Mel kan presses fra frøene fra frukten, som sveller litt når de blandes med vann og danner et klebrig stoff. Melet brukes som stabilisator og fortykningsmiddel i matvarer.

Johannesbrødmel kan blant annet brukes til å fortykke morsmelkerstatning eller morsmelk. Melet vil da bli mer tyktflytende og vil derfor ha vanskeligheter med å renne tilbake i munnen. I deig brukes johannesbrødmel for å gi en mykere og mer elastisk deig.

Vær oppmerksom på at produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endre seg over tid. Vi oppdaterer jevnlig, men ber deg alltid sjekke emballasjen til det kjøpte produktet.

Psyllium Husk - Loppefrøskall ØKOLOGISK 250g

Loppefrøskall er et velkjent hjelpemiddel for fordøyelsen, spesielt ved treg mage. Loppefrø inneholder slimstoffer som i kontakt med vann lager slim som "smører" tarmslimhinnen. Pulveret vil også svelle, og volumøkning i tarm stimulerer naturlige tarmbevegelser. Loppefrøskall bidrar også til å kontrollere blodets kolesterolnivåer. Pulveriserte Psylliumfrøskall er også kjent som fiberhusk. Kan brukes i baking, og gir en mykere og saftigere konsistens. Glutenfri.

N35073
Psyllium Husk - Loppefrøskall 250g Pulver

Skall av loppefrø/psylliumfrø, som i århundreder har vært brukt mot treg mage. Loppefrø er et velkjent hjelpemiddel for fordøyelsen, spesielt ved treg mage. Loppefrø inneholder slimstoffer som i kontakt med vann lager slim som "smører" tarmslimhinnen. Frøene vil også svelle, og volumøkning i tarm stimulerer naturlige tarmbevegelser. Loppefrøskall, eller psyllium husk som det også kalles, kan også brukes for saftig glutenfri bakst. Psylliumfrøskall kan også bidra til å kontrollere blodets kolesterolverdier. Pulveriserte Psylliumfrøskall er også kjent som fiberhusk.

N37296
Lenker
Min side