Til toppen

Johannesbrød-kernemel (E410) 100g Pulver

Varenummer: N30322
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Mat

ink. mva.

Johannesbrødkjernemel er et smaksnøytralt, glutenfritt bindemiddel og fortykningsmiddel. Brukes i supper og sauser for tykkere konsistens, og gjør glutenfritt bakverk mer smidig og elastisk. Kan også brukes til å jevne morsmelk og -erstatning for å gjøre barnets måltid mer tyktflytende. Johannesbrød, karob, fructus ceratoniae eller fructus siliqua dulcis er belgene av johannesbrødtreet, som dyrkes i mange varianter i de fleste middelhavsland.

Johannesbrødkjernemel (Ceratonia siliqua)

Bruksanvisning for jevning av morsmelkerstaning: 

Til ca. 200 ml morsmelkerstatning brukes 1 g (½ ts) johannesbrødkjernemel. 

  1. Mål opp den mengden vann som skal brukes til morsmelkerstatningen, og varm det i en gryte
  2. Ta gryten av varmen når vannet koker
  3. Pisk oppmålt johannesbrødkjernemel, som er oppløst i litt kaldt vann, i det nykokte vannet
  4. Avkjøl jevningen til ca. 40 grader
  5. Pisk morsmelkserstatningspulveret ut i jevningen
  6. Oppbevar blandingen i kjøleskap i flasker med lokk