Skip to main content
Til toppen
Gratis frakt fra 499,-

Kongerøkelse 70ml

Varenummer: 803650
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Utstyr
Merke: Svanelaboratoriet
ink. mva.
  • Den originale Kongerøkelsen etter samme oppskrift siden 1960
  •  
Julestemning på boks! Her får du den gode, kjente Kongerøkelsen som er laget på Svanelaboratoriet etter gamle oppskrifter. Kongerøkelse inneholder kun de beste ingredienser og de 17-18 innholdsstoffene importeres fra hele verden. Hver eske inneholder 70 ml ferdigblandet røkelse. Varmes med telys på egnede stativer. Svanelaboratoriets Kongerøkelse har vært laget etter nøyaktig samme oppskrift som apoteker Mørk på Svaneapotheket i Oslo utviklet på 1960-tallet. Den viktigste ingrediensen i Kongerøkelse er røkelsesharpiksen, olibanum – eller virak på norsk – som høstes i Sudan. Andre komponenter er rød sandelved fra Kamerun eller Etiopia, roseblader fra Pakistan, lavendelblomst fra Kina, koriander fra Romania samt et titalls andre urter, kryddere og aromatiske oljer.

Urter, kryddere og aromatiske oljer.
​​​​​​​Den viktigste komponenten i Kongerøkelse er røkelsesharpiksen, olibanum – eller virak på norsk – som høstes i Sudan. Andre komponenter er rød sandelved fra Gabon eller Etiopia, roseblader fra Pakistan, lavendelblomst fra Kina, koriander fra Romania samt et titalls andre urter, kryddere og aromatiske oljer.

Legg en god teskje Kongerøkelse i røkelsesstativet. Varm opp med et telys, påse at varmen fra lyset fører til smelting av røkelsesharpiksen (harpiksen fester seg på underlaget). For lav oppvarming kan gi for svak duft av røkelse – det derfor viktig å bruke telys som gir nok varme.

Når det gjelder valg av telys, anbefaler vi telys i aluminiumskopp, laget av stearin og med brenntid 4-5 timer.

Et lite tips er å legge et lag aluminiumsfolie i bunnen av varmeskålen, så unngår man å måtte skrape fastbrent røkelsesharpiks ut av selve skålen.

FORSIKTIGHETSREGLER Plasser alltid stativ for røkelse på stødig underlag som tåler sterk varme. Plasser det aldri i en reol eller i nærheten av gardiner, bordpynt eller andre brennbare gjenstander. Unngå å flytte stativet når lysmassen er flytende, bruk lyselukker istedenfor å blåse ut lyset. La aldri barn være alene med lys og/eller røkelse. Forlat aldri rom med brennende lys. Påse at brukt røkelse er helt avkjølt før den kastes i restavfallet.

ER KONGERØKELSEN LIK FRA ÅR TIL ÅR?
Svanelaboratoriets Kongerøkelse er et naturprodukt og vil som alle andre naturprodukter kunne ha små variasjoner fra et år til et annet. Allikevel gjøres det et godt arbeide med å minimere dette ved å bruke de samme råvareleverandørene hvert år. Men det er ikke til å unngå at av og til må det benyttes nye råvareleverandører, og har da lagt mye arbeid i å påse at endring av leverandør ikke har medført større endringer i duften av de ulike komponentene.

 

Gode råd

For at Kongerøkelse skal gi fra seg den rette duften, er god oppvarming helt nødvendig. Gjennom årene har vi erfart at noen telys ikke egner seg så godt til oppvarming av Kongerøkelse, rett og slett fordi de utvikler for lite varme. Av og til har vi fått høre at røkelsen ikke dufter som forventet – det skyldes så godt som alltid utilstrekkelig oppvarming. Vi anbefaler at man bruker telys av stearin med aluminiumsbeger. Helst bør lyset ha nokså kort brenntid, kanskje 4-5 timer, og brenne med god flamme. Like viktig som at telyset brenner godt, er avstanden mellom telyset og varmeplaten. I dagens versjon av Kongestativet har vi kortet ned avstanden i forhold til tidligere. Vi håper dette vil bidra til at den gode duftutviklingen blir mindre avhengig av typen telys. Det skal bli varmt nok til at harpikskornene i Kongerøkelsen smelter. Det betyr også at det ikke er noe stort poeng å fylle varmeskålen veldig full av røkelse, i og med at det vil kunne være vanskelig å få varmet opp hele mengden godt nok. Bruk heller tynnere lag og skift innholdet oftere. En praktisk detalj: Det kan være plundrete å rengjøre varmeplaten for smeltet og faststivnet harpiks. Legg gjerne litt aluminiumsfolie mellom varmeplaten og røkelsesblandingen, så går rengjøringen lettere.

DUFT OG FORDAMPNING
I en duftblanding vil noen komponenter fordampe raskere enn andre. Dette kjenner vi fra bruk av parfyme på huden – det dufter annerledes straks etter at parfymen er påført enn etter at det har gått litt tid. Til slutt er det nesten ingen duft igjen. Slik er det også med Kongerøkelse. Når du plasserer røkelsen i skålen og starter oppvarmingen, går de «letteste» komponentene av først. Med økende oppvarming kommer hele duftbildet til sin rett. Når du ser at harpikskornene i blandingen smelter, er oppvarmingen god nok til at du får det beste ut av røkelsen. Tradisjonelt brennes røkelse ofte på glødende kull, med tilhørende røykutvikling. Her skiller bruken av Kongerøkelse seg ut, i og med at oppvarmingen ved hjelp av telys kun fører til at de eteriske oljene fordamper uten røykutvikling.

Rosekronblad, fintskåret 100g

Finskårne rosenkronblader fra Natur Drogeriet byr på aromatisk duft og parfymerende smak som stimulerer flere sanser. Tørkede roseblader har flere bruksområder; Rosenkronblader er fine å bruke til en lekker kopp te, eller som duft. 

N35499
Orange/Appelsin 10ml Eterisk Olje

Aqua Oleum Orange er en 100 % ren eterisk olje av appelsin. Orange er en velduftende olje som virker fordøyelsesfremmende ved treg mage/luft i magen, lett beroligende og varmende. Oljen stimulerer blodsirkulasjonen og virker oppstrammende på huden. Kan også benyttes styrkende på immunforsvar ved forkjølelse og ved lett hoste.

N33238
Lenker
Min side