Her finner du et helt fantastisk utvalg av krydder og salt i alle former og varianter. Økologiske favoritter, tørkede urter, salt i ulike former, eteriske oljer, buljonger og mye mer. Finn dine yndlingskrydre eller oppdag nye.
Anis er et krydder som dufter søtlig og har en lakrisaktig smak. Det er frøene fra anisplanten som brukes, og de ligner til forveksling frøene fra fennikel, dill og karve. Frøene er knust til pulver. Anis brukes som smaksforbedrende stoff og til fremstilling av bl.a. drops som "Kongen av Danmark" og likører som Pernod. Anis gir også en velsmakende te.
Økologisk tørket basilikum er en herlig krydderurt. Duften og smaken er helt spesiell, Krydret og lett pepperaktig med en snert av parfyme. Basilikum er derfor mye brukt i mat eller på mat. Tørket basilikum kan nytes til det meste – kun fantasien setter begrensninger.
Bukkehornkløver er en bitter, skarp og varmende urt. Bukkehornsfrø er et velkjent krydder, som brukes alene eller i forskjellige blandinger med andre krydder. Den mest kjente blandingen er karry, som finnes i mange forskellige nyanser og styrkegrader.
Økologisk chillipepper fra Natur Drogeriet er laget av tørket chilifrukt fra små busker i slekten Capsicum, og har ingenting med pepper å gjøre. Den aktive ingrediensen i chilifrukten heter capsaicin. Chilipepper er relatert til paprika, men det er opptil 30 ganger høyere innhold av capsaicin i chili enn i paprika. Brukes som krydder og gir næring og varme til måltidet.
Tørket døvnesle / dauvnesle / daunesle til bruk som urtete eller som krydder i suppe, wok, pai, terter og omeletter. Dauvnesle eller døvnesle minner om brennesle, men den har ikke brennhår og vil ikke svi på huden (kalles derfor "dauv"nesle).
Einerbær (enebær) dufter av tre og har en litt bitter smak med et streif av furunål og harpiks. Vårt nordiske klima gir en mildere smak, mens einerbær som vokser sydover har en sterkere smak. Einerbærkrydder brukes ofte i viltretter.
Økologiske hele frø av fennikelplanten som er i familie med dill og persille. Fennikel har en mild og lett søtlig smak som minner om lakris eller anis. Hele fennikelfrø kan bl.a. brukes til te, snaps og som krydder i matlaging.
Fennikel kan kjøpes både som hele tørkede frø, og som stødt pulver. Mest intens smak fås fra hele frø. Smaken intensiveres enda mer om frøene ristes på en tørr stekepanne før de knuses og tilsettes maten.
Glaubersalt (Natriumsulfat E514) i en kilosforpakning, 1000g. Glaubersalt er oppkalt etter den tyske apotekeren og kjemikeren Johann Rudolph Glauber, som levde fra 1604 til 1670. Glauber var den første som fremstilte den kjemiske forbindelsen natriumsulfat. Som mineral kjennes det som det hvite, monokline mirabilit, som dannes ved inndamping av havvann. Glaubersalt kalles også svovelsurt natron og kan brukes til næringsmidler i begrenset omfang. Som tilsetningsstoff har det E-nummer 514.
Glaubersalt er oppkalt etter den tyske apotekeren og kjemikeren Johann Rudolph Glauber, som levde fra 1604 til 1670. Glauber var den første som fremstilte den kjemiske forbindelsen natriumsulfat. Som mineral kjennes det som det hvite, monokline mirabilit, som dannes ved inndamping av havvann. Glaubersalt kalles også svovelsurt natron og kan brukes til næringsmidler i begrenset omfang. Som tilsetningsstoff har det E-nummer 514.