Til toppen

Urter

Sorter etter:

Galangarot (Alpinia off) 1000g tørket Urt

Galangarot tilhører ingefærfamilien. Den har en behagelig, mild, aromatisk smak. Galangarot ble ført til Europa omkring det 9. århundre. Kan brukes til urtete eller som ingrediens i bitter.
N35390

Anis (Pimpinella anisum) 100g Pulver

Anis er et krydder som dufter søtlig og har en lakrisaktig smak. Det er frøene fra anisplanten som brukes, og de ligner til forveksling frøene fra fennikel, dill og karve. Frøene er knust til pulver. Anis brukes som smaksforbedrende stoff og til fremstilling av bl.a. drops som "Kongen av Danmark" og likører som Pernod. Anis gir også en velsmakende te.
N35366

Spearmint/Krusemynte (Mentha spicata) 1000g tørket Urt

Grønnmynte, hagemynte, engelsk mynte, spearmint, krusemynte - kjært barn har mange navn. Bladene kommer fra de krusbladede avarter av forskellige myntearter. Liksom peppermynteblader, inneholder grønnmynteblader eterisk olje, som dufter. Grønnmynte brukes på samme måte som peppermynte.
N35362

Echinacea Pallida 100g Pulver

Echinacea, eller solhatt, er en nordamerikansk plante med spredte lyserøde blader. I Natur-Drogeriets echinacea-pulver er kompleksiteten i urten bevart, ved at hele echinaceaplanten er tørket og pulverisert. 
N35365

Baldrianrot (Valeriana off) 100g Urt

Legevendelrot (dansk: baldrianrot) bidrar til å opprettholde normal søvn og søvnkvalitet, slik at du bedre takler stress og en travel livsstil.
N23410

Kalmusrot (Acorus calamus) IKKE til invortes 100g

Kun til utvortes bruk. Kalmusrot brukes i parfymeindustrien. Den har en meget karakteristisk, behagelig, aromatisk duft med toner af sitrusfrukter. Kan brennes i oljebrenner og sies å holde insekter på avstand. Brukes også som røkelse, eller til å lage din egen duftolje. 
N24536

IPE ROXO 150g Te

NYHET! Ipe Roxo bidrar til normal funksjon i immunsystemet.  Ipe Roxo har i århundrer blitt brukt av callawaystammen i det gamle Inkariket, av guaranis-, tupinambas-, quechua og ayanaraindianere i Brasil, Argentina, Bolivia, Paraguay osv. Lenge før spanjolene kom til den nye verden, og urten brukes den dag i dag. I Danmark har Ipe Roxo vært solgt siden 1976. Andre navn: Pau D'arco, Taheebo og Lapacho. Smak og utseende kan variere, da både unge og eldre Ipe roxo-trær brukes.
N22490

Hagtorn, Hvidtjørn, blade med blomst. Crataegus Oxycanta 1000g tørket Urt

Hagtorn er med sine nydelige hvite velduftende blomster populær som smaksgiver i teer. Hagtorn gir en nytelseste med en mild, sødmefylt urtesmak. Teen kan nytes varm og kald, og tilsetter du et par sitronskiver og litt boblevann blir det en frisk sommerdrikk. 
N32278

Pasjonsblomst (Passiflora incarnata) 100g Urt

Pasjonsblomst er en fryd for øyet. Den har en svak, men fin duft, som avspeiles i smaken av de tørkede blomstene, når de brukes i urtete. Tørket pasjonsblomst kan ev. blandes med andre mer smaksgivende urter som kamille eller sitrongress for å gi en kraftigere smak i teen. 
N32459

Fiol / Martsviol (Viola odorata) 50g Urt

Marsfiol har duftende dypfiolette blomster. Urtens fine duft kommer også til uttryk gjennom smaken, når den eksempelvis brukes til te.
N24647

Cistus canadensis Økologisk 100g Urt

Cistus er en eviggrønn plante i solrosefamilien. På engelsk kalles den Rock-rose og på dansk er navnet soløyetre (soløjetræ). Cistus te har en mild aromatisk smak.
N35350

Åkermåne (Agrimonia eupatoria) 125g Urt

Åkermåne (Dansk: Agermåne) er en plante i rosenfamilien. Åkermåne er en 30-80 cm høy flerårig urt med gule blomster. Alminnelig åkermåne hører hjemme over det meste av Europa, hvor den finnes på lysåpne steder eller på åpne og lyse busk- og trebevokste steder. Urten finnes ofte i veikanter. Åkermåne brukes i urtete, og kan brukes til farging av garn og tøy til brunlig farge. 
N35392