Til toppen

Urter

Sorter etter:

Askeblad, fraxinus excelsior 1000g Pulver

Ask er en fjern slektning av oliventreet – begge tilhører oljetrefamilien. Det finnes flere ulike asketrær, men den interessante heter Fraxinus excelsior. Er man så heldig å ha sunne asketrær i hagen, bør bladene plukkes sent på våren eller tidlig på sommeren, hvor de har en tynn, slimete hinne og en søtlig duft. Både friske og tørkede blader brukes til urtete.
N35387

Bukkehornsfrø, knust (Trigonella foenum graecum) 500g

Bukkehorn er en ettårig, urteaktig plante. Fruktene er hornformede, smale belger med 10-20 frø i hver. Alle delene av planten lukter kraftig krydret. Friske skudd og tørkede frø brukes som krydder, enten rent eller i forskjellige blandinger med andre krydderier. Bukkehornsfrø er en fast bestanddel av karri, som fins i mange forskjellige varianter.
N34926

Bukkehornsfrø hele (Trigonella foenum graecum) 1000g

Bukkehorn er en ettårig, urteaktig plante. Fruktene er hornformede, smale bælger med 10-20 frø i hver. Alle delene av planten lukter kraftig krydret. Friske skudd og tørkede frø brukes som krydderi, enten rene eller i forskjellige blandinger med andre krydderier. Bukkehornsfrø er en fast bestanddel av karri, som det finnes i mange forskjellige nyanser, særlig i India.
N33680

Bukkehornsfrø, Økologisk knust (Trigonella foenum graecum 200g

Knuste bukkehornsfrø (Trigonélla foénum graécum), økologisk dyrket. På grunn av sin karakteristiske duft meget anvendt som krydderi i Mellom-Østen.
N32016

Gullris (Gyldenris/Solidago Virg) 1000g tørket Urt

Tørket gullris i 1 kg pose. Gullris har en lett bitter smak med bløte toner.
N35339

Nellik, Hel 1000g tørket

Hel nellik som krydder i bakverk og annen mat.
N35291

Økologisk Karve/Kommen hel 75g Urt

Karve har siden middelalderen vært brukt som krydderurt, og vi kjenner best frøene som ingrediens i bakverk og surkål. Karve smaker aromatisk og skarpt. Araberne brukte frøene som krydder under navnet "karauya", og herfra kommer det engelske nanet "caraway". Frøene inneholder eterisk olje med høyt carvoninnhold. Vi krydrer blant annet brød, ost, køtt, agurksalat (Mellomeuropa), surkål og snaps med karve.
N35300

Sandeltre Rød 100g Pulver

Sandeltre pulver brukes til rødfarging av mat som f.eks kryddersild. Brukes også til å fremstille det røde fargestoffet santalin
N22181

Sandeltre Rød 1000g Pulver

Sandeltre pulver brukes til rødfarging av mat som f.eks kryddersild. Brukes også til å fremstille det røde fargestoffet santalin
N25489

Ramsløk, ØKOLOGISK 50g Urt

Ramsløk har blitt et veldig populært krydder. Ikke minst i forbindelse med det nye nordiske kjøkken. Ramsløk er velegnet til nesten alle retter hvor løk eller hvitløk er en ingrediens. Ramsløk har en meget karakteristisk duft og kalles også skogens hvitløk.
N35034

Herbes De Provence, Økologisk 100g Urt

Økologisk krydderblanding med tørkede urter som er typiske for den nydelige Provenceregionen i Sørøst-Frankrike.
N34944

Cistus canadensis Økologisk 100g Urt

Cistus er en eviggrønn plante i solrosefamilien. På engelsk kalles den Rock-rose og på dansk er navnet soløyetre (soløjetræ). Cistus te har en mild aromatisk smak.
N35350

Fiol / Martsviol (Viola odorata) 50g Urt

Marsfiol har duftende dypfiolette blomster. Urtens fine duft kommer også til uttryk gjennom smaken, når den eksempelvis brukes til te.
N24647

Pasjonsblomst (Passiflora incarnata) 100g Urt

Pasjonsblomst er en fryd for øyet. Den har en svak, men fin duft, som avspeiles i smaken av de tørkede blomstene, når de brukes i urtete. Tørket pasjonsblomst kan ev. blandes med andre mer smaksgivende urter som kamille eller sitrongress for å gi en kraftigere smak i teen. 
N32459

Myske (Skovmærke, Galium Odoratum) 100g Tørket urt

Myske (Dansk: Skovmærke) har fått en renessanse, siden nytt nordisk kjøkken ble introdusert. Den smaker i retning av mandelessens, både bittert og forunderlig aromatisk, og den er en gjenfunnet skatt, som er kommet for å bli. 
N35391

Åkermåne (Agrimonia eupatoria) 125g Urt

Åkermåne (Dansk: Agermåne) er en plante i rosenfamilien. Åkermåne er en 30-80 cm høy flerårig urt med gule blomster. Alminnelig åkermåne hører hjemme over det meste av Europa, hvor den finnes på lysåpne steder eller på åpne og lyse busk- og trebevokste steder. Urten finnes ofte i veikanter. Åkermåne brukes i urtete, og kan brukes til farging av garn og tøy til brunlig farge. 
N35392

Anis (Pimpinella anisum) 100g Pulver

Anis er et krydder som dufter søtlig og har en lakrisaktig smak. Det er frøene fra anisplanten som brukes, og de ligner til forveksling frøene fra fennikel, dill og karve. Frøene er knust til pulver. Anis brukes som smaksforbedrende stoff og til fremstilling av bl.a. drops som "Kongen av Danmark" og likører som Pernod. Anis gir også en velsmakende te.
N35366

Spearmint/Krusemynte (Mentha spicata) 1000g tørket Urt

Grønnmynte, hagemynte, engelsk mynte, spearmint, krusemynte - kjært barn har mange navn. Bladene kommer fra de krusbladede avarter av forskellige myntearter. Liksom peppermynteblader, inneholder grønnmynteblader eterisk olje, som dufter. Grønnmynte brukes på samme måte som peppermynte.
N35362

Echinacea Pallida 100g Pulver

Echinacea, eller solhatt, er en nordamerikansk plante med spredte lyserøde blader. I Natur-Drogeriets echinacea-pulver er kompleksiteten i urten bevart, ved at hele echinaceaplanten er tørket og pulverisert. 
N35365

Baldrianrot (Valeriana off) 100g Urt

Legevendelrot (dansk: baldrianrot) bidrar til å opprettholde normal søvn og søvnkvalitet, slik at du bedre takler stress og en travel livsstil.
N23410

Kalmusrot (Acorus calamus) IKKE til invortes 100g

Kun til utvortes bruk. Kalmusrot brukes i parfymeindustrien. Den har en meget karakteristisk, behagelig, aromatisk duft med toner af sitrusfrukter. Kan brennes i oljebrenner og sies å holde insekter på avstand. Brukes også som røkelse, eller til å lage din egen duftolje. 
N24536

IPE ROXO 150g Te

NYHET! Ipe Roxo bidrar til normal funksjon i immunsystemet.  Ipe Roxo har i århundrer blitt brukt av callawaystammen i det gamle Inkariket, av guaranis-, tupinambas-, quechua og ayanaraindianere i Brasil, Argentina, Bolivia, Paraguay osv. Lenge før spanjolene kom til den nye verden, og urten brukes den dag i dag. I Danmark har Ipe Roxo vært solgt siden 1976. Andre navn: Pau D'arco og Lapacho. Smak og utseende kan variere, da både unge og eldre Ipe roxo-trær brukes.
N22490

Hagtorn, Hvidtjørn, blade med blomst. Crataegus Oxycanta 1000g tørket Urt

Hagtorn er med sine nydelige hvite velduftende blomster populær som smaksgiver i teer. Hagtorn gir en nytelseste med en mild, sødmefylt urtesmak. Teen kan nytes varm og kald, og tilsetter du et par sitronskiver og litt boblevann blir det en frisk sommerdrikk. 
N32278

Krapprot (Rubia tinctorum) KUN TIL FARGING 100g Rot

Urt til farging av tekstiler og garn. Ikke til inntak.
N35192

Brennesle/brændenælde (urtica Dioica) 400g Tørket urt

Brennesle er blitt en ettertraktet ingrediens å spise, etter at det i den nye nordiske gastronomi har satt fokus på at man bør "spise sitt ugress". Brennesle har veldig god evne til å oppta mineraler fra jorden. Det gjør den til en næringsrik urt. Brennesle er god som urtete, men brukes også til supper, stuing, baking og som krydderurt. Brukes også som smaksgiver ved røking av kjøtt og fisk. 
N34632

Sellerifrø 1000g

Sellerifrø er mer aromatisk enn stilkene og kan brukes som krydder i supper, sauser, stuinger, brød og bakverk, tomatsaft, dressinger o.l. Sellerifrø har en litt bitter smak og kan derfor også anvendes i en bitter drikke.
N33496

Timian, have (Thymus vulgaris) 1000g tørket Urt

Timian har en aromatisk og krydret smak og er ideell i marinader til kjøtt, i gryteretter og til ovnbakte grønnsaker. Ved oppvarming fremmes smaken av timian. Timian er også populær til kryddersnaps.
N34692

Salvie skåret (Salvia officinalis) 1000g

Skåret salvie til bruk som krydder.
N33475

Merian (origanum majorana) 1000g tørket Urt

Merian er et av de klassiske krydder i det italienske kjøkken. Smaken kan minne om oregano, som merian er i familie med. Merian inngår også i den velkjente franske krydderblandingen Herbes de Provence. Kan også brukes som te.
N33470

Koriander, hel (Coriandrum sativum) 1000g Hel

Hel koriander fra Natur-Drogeriet. Korianderplantens blader dufter og smaker kraftig og parfymert av sitrus, persille og harpiks - mange ville si litt såpeaktig. Man enten elsker eller hater smaken. Korianderfrø smaker vesentlig annerledes enn frisk koriander. Frøene er mer fruktige og nøtteaktige enn bladstilkene og røttene. Den nøtteaktige smaken i korianderfrøene kan fremheves ved å tørriste dem kort tid på en varm panne.
N34328

Karve - Kommen, hel brun (Carum Carvi) 1000g

Karve i hel, brun form fra Natur-Drogeriet, i stor kilos forpakning.
N33598

Kanel (bark) Cinnamum verum/Ceylanicum 1000g knust

Ekte kanel, ceylonkanel, med lavt innhold av kumarin.
N33347

Ingefær (Zingiber off) knust 1000g

Ingefær er en meget gammel kulturplante, som sannsynligvis har hatt sin opprinnelse i sørøst Asia. Ingefær var et av de første orientalske krydderier, som ble kjent i Europa. Ingefær er i familie med gurkemeie og kardemomme.
N33494

Citronskal - sitronskall (citrus Limon) 1000g tørket

Tørket sitronskall brukes til urtete eller inngår i krydderblandinger.
N34329

Anis, hel (pimpinella anisum) 1000g

Hel anis fra Natur-Drogeriet i stor kilos forpakning.
N33597

Bjørkebark, Birkebark (Betula pendula) 1000g tørket Urt

Bjørkebark kan brukes både som te og som avkok til utvortes bruk.
N34958

Brennesle/brændenælde (urtica Dioica) 150g Urt

Tørket brennesle brukes til urtete, enten alene eller i blanding med andre urter. Brennesle kan også brukes til plantefarging og gir gulbrune toner.
N24026

Artisjokk (artiskokk) - Cynara cardunculus 100g Tørket urt

Artisjokk (Cynara cardunculus) er en urt, som både brukes som prydplante og grønnsak. Artisjokk kan også brukes til urtete, og den er en bitterurt. Bitterstoffer i maten stimulerer fordøyelse.
N35046

Brenneslerot/brændenælde rot (urtica Dioica) 1000g tørket Urt

Brenneslerot som kan brukes til blant annet å trekke som te. Brennesle kan også fungere som plantefarge.
N34246

Nypepulver, økologisk, fint med kjerner 500g Pulver

Økologisk nypepulver av hele nyper inkludert kjerner (frø). Nypepulver har en flott oransje farge og kan inngå i matlaging. Nypepulver kan f.eks. brukes i brød og smoothies, eller som dryss på frokostblanding og grøt. Nype bidrar til fysisk velvære og normalt immunsystem, samt understøtter fordøyelsen. Pulver av hele nyper (med frø) bidrar også til å holde leddene sunne og fleksible, samt til å opprettholde normal bevegelse. Påstandene gjelder ved et daglig inntak av minst 2,5 gram
N35138

Nypepulver - Hyben total 500g

Natur-Drogeriets Nyper har allerede betydd utrolig mye for mange av danskers helse og velvære. Herlige solmodne og ville nyper. Nypepulver har en flott orange farve og kan inngå i matlaging. Du kan med fordel ha nypepulver i brød og smoothies, eller bruke drysse det over f.eks. yoghurt og grøt.
N24862

Mariatistel / Marietidsel frø (Silybum marianum), økologisk, knust 100g

Økologiske knuste frø av Mariatistel brukes til å lage te. Mariatistel støtter leverens normale funksjon, og kan hjelpe ved fordøyelsesplager knyttet til tunge måltider og nedsatt fettfordøyelse.
N35153

Lakrisrot skåret 100g Tørket urt

Lakrisrot (Glycyrrhiza glabra) som er skåret og tørket. Lakrisrøtter er naturlig søte, og barkens stoff er 50 ganger søtere enn rørsukker. Skåret lakrisrot kan bl.a. brukes til urtete og krydderiblandinger til snaps e.l.
N34334

Henna rød 100g Pulver

Rød hennapulver er til deg, som vil farge håret rødt med et naturprodukt. Henna er en plante som inneholder fargestoffet lawsonia, som er et naturlig fargestoff. Henna har en oransje farge med et rødlig skjær, som kan nyanseres ved å tilsette andre naturlige plantestoffer. Rød hennapulver gir en rød/rødbrun farvetone, avhengig av den enkeltes naturlige hårfarge. Velegnet til alminnelige mellomblonde eller lett brunlige hårtyper, som med hennapulveret får en varm rødtone med flotte reflekser. Til naturlig, individuell rødtoning av håret, trenger du: Rød hennapulver (100 g rekker til skulderlangt hår), en skål til utrøring og en skje, varmt vann, sitronsaft, engangshansker, vaselin eller en fet hudbeskyttende krem, en plastbadehette og håndklær.
N35033

Gullris (Solidago virgaurea/Gyldenris) Økologisk 80g Urt

Gullris som er grovt skåret og økologisk dyrket. Gullriste har en lett bitter smak med bløte toner.
N31761

Gurkemeie (Curcuma longa) 1000g knust

Gurkemeie brukes som krydder. Kan også anvendes som plantefarge og gi en oransje farge.
N32460

Lucerneurt (Medicago Sativa) 1000g Pulver

Luserne, blåluserne eller alfalfa, kommer opprinnelig fra Middelhavsområdet. Den har et imponerende rotsystem, og røttene kan lett nå ti meter ned i jorden, noe som betyr at lusernen kan skaffe vann, uansett hvor tørt det er. Luserneurten brukes som te. Uttrekket fra teen kan også brukes som omslag. 
N35386

Ammete 125g

Amme te er en velsmakende, lett lakrisaktig urte-te blandet etter en oppskrift som har vært brukt i generasjoner. Blandingen inneholder åtte urter, deriblant anis- og fennikelfrø som understøtter produksjonen av brystmelk, og karve som hjelper ved amming.
N35612

Artisjokk (artiskokk) - Cynara cardunculus 1000g tørket Urt

Artisjokk (Cynara cardunculus) er en urt, som både brukes som prydplante og grønnsak. Artisjokk kan brukes til urtete, og den er en bitterurt. Bitterstoffer i maten stimulerer fordøyelse.
N35516

Nigellafrø, Svartfrø 100g

Nigellafrø fra NaturDrogeriet er hele frø av svartfrø (Nigella sativa). Nigellafrø (svartfrø) er harde sorte frø med litt bitter smak. De har også en kraftig pepperaktig smak med en lett sødme. Frøet har lang og tradisjonsrik bruk i Mellomøsten. Planten/frøene kalles også svartkarve eller legesvartkarve.
N35514

Brennesle/brændenælde (urtica Dioica) ØKOLOGISK 150g Urt

Økologisk brennesle fra Natur Drogeriet. Kan brukes til å trekke te, eller som plantefarge. Har en mild søtlig urtesmak.
N35512

Johannesurt, Hypericum (Perikon) 1000g tørket Urt

Perikum (dansk: perikon) er en vakker gul johannesurtblomst som er fin å bruke i urtete, kryddersnaps eller i tonic. Urten kjennes også som johannesurt, prikkperikum og hyperikum. 
N35500

Rosekronblad, fintskåret 100g

Finskårne rosenkronblader fra Natur Drogeriet byr på aromatisk duft og parfymerende smak som stimulerer flere sanser. Tørkede roseblader har flere bruksområder; Rosenkronblader er fine å bruke til en lekker kopp te, eller som duft. 
N35499

Chilipepper Økologisk, knust med frø 100g

Økologisk chillipepper fra Natur Drogeriet er laget av tørket chilifrukt fra små busker i slekten Capsicum, og har ingenting med pepper å gjøre. Den aktive ingrediensen i chilifrukten heter capsaicin. Chilipepper er relatert til paprika, men det er opptil 30 ganger høyere innhold av capsaicin i chili enn i paprika. Brukes som krydder og gir næring og varme til måltidet. 
N35498

Johannesurt, Hypericum (Perikon) 60g Urt

Perikum (dansk: perikon) er en vakker gul johannesurtblomst som er fin å bruke i urtete, kryddersnaps eller i tonic. Urten kjennes også som johannesurt, prikkperikum og hyperikum. 
N35497

Isop (Hyssopus off) 100g Tørket urt

Isop er en liten robust steppeplante som trives i urtebeddet. I mat er den en pepret piff til rettene. Aromaen minner om rosmarin med hint av sitron. Isop passer spesielt til kjøttretter og bønner. Frisk isop mister smaken hvis den stekes eller kokes lenge, så det er best å tilsette den mot slutten av tilberedningen. Blomstene er også spiselige og har mild smak. Bruk dem til pynt på salater, eggeretter og annet.
N35036

Kornblom 100g Urt

Den søte blå kornblomsten er selve symbolet på sommer. Ta sommeren med deg inn i høsten og vinteren med en god kopp te, eller pynt kaker og desserter med den vakre blåfargen. Blomsten har en fin krydret smak som minner litt om nellik. Blomsten pynter opp i salater og på toppen av supper.
N35035

Sandstråblom (Evighedsblomst, Helichrysum arenarium) 100g Urt

Tørket Sandstråblom, Helichrysum arenarium, til bruk i te. Sandstråblom har en fin duft, som avspeiles i smaken i teen. Det danske navnet, Evighedsblomst, har planten fått fordi den egner seg godt til å tørkes, så den kan holde "evig".  Urten bidrar til normal funksjon i lever og galleblære, og kan derfor bidra til bedret tarmfunksjon. Urten kan også bidra til normal nyrefunksjon, og spesifikt for kvinnehelse (urogenitalsystemet). 
N34899

Hvitløksaft Bräutigams Knoblauch 1000 ml Dil

Brautigams Hvitløkssaft er en plantesaft laget på fersk hvitløk. Den har ikke gjennomgått noen "kjemisk" rensing for å ta bort hvitløksduften. 1 spiseskje hvitløkssaft tilsvarer ca. 1,5 g fersk hvitløk. 
N13728

Divine Love urtete 100g

Divine Love urtete fra Natur Drogeriet, er en miks av 17 aromatiske urter med sensuelle elementer, der duft og smak pirrer romantikken. Blandingen består blant annet av rosenblader, hibiskusblomst og brennesle, som gir blandingen en nydelig struktur. Divine Love er en del av en ny serie fra Natur Drogeriet som heter "In the mood", og ideen bak serien er å skape annerledes sammensetninger av aromatiske urter, der lukt og smak gir assosiasjoner til følelseslivet vårt. 
N35528

Solbærblad (Ribes nigrum) 1000g tørket Urt

Tørkede solbærblader fra Natur Drogeriet. Egner seg godt til varm urtete. 
N35531

Berberis vulgaris 100g Tørket urt

Berberis Vulgaris fra Natur Drogeriet er tørkede urter av Berberis, en løvfellende busk som kan bli hele 3 meter høy med ovale, grønne blader og klaser av gule blomster og røde bær. Man benytter seg urtens av rot og bark i produktet. Berberis er en fargeurt, og gir gule fargenyanser ved farging av garn og tøy.
N35530

Ammete 20 poser á 1,5g

Amme te er en velsmakende, lett lakrisaktig urte-te blandet etter en oppskrift som har vært brukt i generasjoner. Blandingen inneholder åtte urter, deriblant anis- og fennikelfrø som understøtter produksjonen av brystmelk, og karve som hjelper ved amming.
N35611

Kjerringrokk - Padderokke - Equisetum arvense 250g Tørket urt

Tørket kjerringrokk, også kalt åkersnelle.
N33343

Jordrøyk (Fumaria officinalis) 130g Tørket urt

Jordrøyk har muligens fått navnet, fordi plantesaften kan få øynene til å renne slik som røyk gjør. Planten er også kalt åkersissel og gulsotturt, og den vokser hovedsakelig i Middelhavsområdet. Jordrøyk er vanlig i hager og på åkre i sørlige deler av Norge. Brukes med forsiktighet og i begrenset mengde. Skal ikke brukes av barn, gravide og ammende.
N35541

Lucerneurt (Medicago Sativa) 1000g tørket Urt

Tørket lusern, også kalt alfalfa og blålusern. 
N35542

Bukkehornsfrø, knust (Trigonella foenum graecum) 250g

Bukkehornkløver er en bitter, skarp og varmende urt. Bukkehornsfrø er et velkjent krydder, som brukes alene eller i forskjellige blandinger med andre krydder. Den mest kjente blandingen er karry, som finnes i mange forskellige nyanser og styrkegrader.
N35555

Kamilleblomst (Matricaria chamomilla) 250g Tørket urt

Tørkede kamilleblomster. Egnet som te. Alene eller i blanding med andre urter.
N35556

Malurt (Artemisia absinthium) 130g Tørket urt

Malurt brukes som krydder og smaksgiver i det nye nordiske kjøkken. Smaken er veldig bitter, og derfor brukes malurt også til å krydre øl, snaps og bitter.  Urten brukes med forsiktighet, i korte perioder og i små mengder. 
N31389

Gjetertaske/Hyrdetaske (Capsella bursa pastoris) 100g Tørket urt

Gjetertaske tilhører korsblomstfamilien. Frø, blader og røtter er spiselige, og i Kina blir planten dyrket som nytteplante. Gjetertaske har tradisjonelt blitt brukt til urtete og inngår ofte i universal-teer. Urten regnes som ugress for mange, og den har flere navn: hyrdetaske, skræppgras, taskagras m.fl.  Bidrar til en mer komfortabel menstruasjonssyklus, spesielt ved store blødninger. Kan brukes utvortes som omslag, og hemmer blødning fra overflatiske sår.
N31383

Gjetertaske/Hyrdetaske (Capsella bursa pastoris) 1000g tørket Urt

Gjetertaske tilhører korsblomstfamilien. Frø, blader og røtter er spiselige, og i Kina blir planten dyrket som nytteplante. Gjetertaske har tradisjonelt blitt brukt til urtete og inngår ofte i universal-teer. Urten regnes som ugress for mange, og den har flere navn: hyrdetaske, skræppgras, taskagras m.fl.  Bidrar til en mer komfortabel menstruasjonssyklus, spesielt ved store blødninger. Kan brukes utvortes som omslag, og hemmer blødning fra overflatiske sår.
N35540

Lavendelblomst (Lavandula officinalis) 70g Urt

Tørket lavendelblomst i 70g forpakning.
N33341

Hagtorn, Hvidtjørn, blader med blomst. Crataegus Oxycanta 125g

Hagtorn fra Natur Drogeriet kan anvendes som en aromatisk urtete, og smaker godt med litt honning. Den kan nytes både varm og kald, og tilsetter du noen sitronskiver og tonic, er den god som en sommercocktail. 
N35529

Hvitløksaft Bräutigams Knoblauch 250ml

Brautigams Hvitløkssaft er laget på fersk hvitløk, og en såkalt plantesaft. Hvitløkssaften har fortsatt hvitløksduften intakt, og har ikke gjennomgått noen "kjemisk" rensing. 1 spiseskje med hvitløkssaft tilsvarer ca 1,5 g med fersk hvitløk.
N35475

Mavekomfort urtete 100g

8416 Mavekomfort te er en smaksvennlig urtete som kan brukes over tid. Den inneholder fennikelfrø og karve som understøtter fordøyelsen og fordøyelsesfunksjonene, samt anis, peppermynte, lavendel m.fl. som gir en herlig smak.
N35470

Galangarot (Alpinia off) 1000g tørket Urt

Galangarot tilhører ingefærfamilien. Den har en behagelig, mild, aromatisk smak. Galangarot ble ført til Europa omkring det 9. århundre. Kan brukes til urtete eller som ingrediens i bitter.
N35390

Betonie (Betonia, Betonica off) 1000g tørket Urt

Betonie eller legebetonie er en aromatisk urt med bitter smak, og kjølig og tørr karakter. Urten inneholder bl.a. alkaloider og garvestoffer. Synonym (latin): Stachys officinalis.
N35388

Hypericum perforatum - Perikon 1000g Pulver

Perikumpulver brukes til blant annet til plantefarging med lys brun farge. Planten kan brukes til urtete og i kryddersnaps og tonikum. Urten kjennes også som johannesurt.
N22488

Hypericum perforatum - Perikon Økologisk 100g Urt

Økologisk perikum kan brukes til urtete, i kryddersnaps og tonikum. Perikum te har en bløt og rund urtesmak. Urten kjennes også som johannesurt.
N32473

Baldrianrot (Valeriana off) 1000g tørket Urt

Legevendelrot (dansk: baldrianrot) bidrar til å opprettholde normal søvn og søvnkvalitet, slik at du bedre takler stress og en travel livsstil.
N35402

Brønnkarse (Nasturtium off.) 1000g tørket Urt

Tørket brønnkarse (dansk: brøndkarse) er lett krydret og nøtteaktig i smaken og minner om alminnelig karse. Brønnkarse er nydelig i supper, kalde sauser og til fiskeretter.
N35419

Rensende Te (8414) 100g

8414 Rensende te er en gammel oppskrift på en teblanding med syv forskellige urter i en velkomponert symfoni. Inneholder bjørkeblad som støtter aktiviteten i leveren, nyrene og tarmkanalen. Djevelklo/venustorn og løvetann understøtter fordøjelsen. Gullris bidrar til normal utskillelse via nyrer.
N35412

Hagtorn, hvidtjørn (blad og blomst) Økologisk 100g Tørket urt

Hagtorn er med sine nydelige hvite velduftende blomster populær som smaksgiver i teer. Hagtorn gir en nytelseste med en mild, sødmefylt urtesmak. Teen kan nytes varm og kald, og tilsetter du et par sitronskiver og litt boblevann blir det en frisk sommerdrikk. 
N35411

Ginkgoblader (Ginkgo biloba) 100g Pulver

Pulveriserte blader fra tempeltre (Ginkgo biloba). Ginkgo biloba er et rankt og vakkert tre som også blir kalt tempeltre. Navnet har det sansynligvis fått fordi ginkgo opprinnelig vokste i Kina, og ofte utenfor templene. Ginkgo-treet er hellig i den buddhistiske tro. Tresorten er verdens eldste og ca. 200 millioner år gammel, og et Ginkgo-tre kan bli flere hundre år gammelt. Bladene har en fin hjerteform og den flotteste grønnfarge om våren og sommeren, mens de om høsten skifter farge til sterk solgul.
N35409

Stress-A Complex Te 100g

Stress-A Te er en velsmakende urtete med en fin kombinasjon av gamle, velkjente urter som gir ro i kroppen. Smak og duft er preget av sitrongress som her er i fin harmoni med hjertensfryd/sitronmelisse, legevendelrot/valeriana, kamille og pasjonsblomst. Fås også i kapsler.
N35410

Sennesblad cassia angus urtete 115g Tørket urt

Sennes bidar til normal tarmfunksjon. Bør inntas med forsiktighet på grunn av vanedannende effekt. Urten skal aldri brukes kontinuerlig uten i samråd med lege. Kombineres alltid med andre tiltak for tarmfunksjonen: f.eks. kostomlegging, melkesyrebakterier, nok drikke/væskeinntak, kostfiber, mosjon og/eller slimdannende urter som loppefrø, linfrø og almebark. 
833341

Sennesblad cassia angus urtete 1000g tørket Urt

Sennes bidar til normal tarmfunksjon. Bør inntas med forsiktighet på grunn av vanedannende effekt. Urten skal aldri brukes kontinuerlig uten i samråd med lege. Kombineres alltid med andre tiltak for tarmfunksjonen: f.eks. kostomlegging, melkesyrebakterier, nok drikke/væskeinntak, kostfiber, mosjon og/eller slimdannende urter som loppefrø, linfrø og almebark. 
948747

Kolanøtt (Cola nitida) 1000g Pulver

Kolanøtt- / Colanødpulver kan brukes til brygging av koffeinholdig urtete. Kolanøtter har et naturlig innhold av koffein (1,5-2,5%) og er .
N35393