Til toppen

Brennesle/brændenælde (urtica Dioica) 400g Tørket urt

Varenummer: N34632
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Mat
Merke: Natur-Drogeriet A/S

ink. mva.

Brennesle er blitt en ettertraktet ingrediens å spise, etter at det i den nye nordiske gastronomi har satt fokus på at man bør "spise sitt ugress". Brennesle har veldig god evne til å oppta mineraler fra jorden. Det gjør den til en næringsrik urt. Brennesle er god som urtete, men brukes også til supper, stuing, baking og som krydderurt. Brukes også som smaksgiver ved røking av kjøtt og fisk. 

Skåret brennesle (Urtica dioica)

 

Anvendelse som te: ½-1 ts urter pr. kopp kokende vann. Trekketid: 5-10 min. 1-3 kopper daglig. Siles med tefilter.

Kan anvendes i bitter.

Kan også inngå som plantefarve: Matt gul/orange/mørk brun.

Brennesle/brændenælde (urtica Dioica) ØKOLOGISK 40g Tørket urt

Brennesleurt trekkes til te. Urten er svært næringsrik, og den kan drysses i middagsretter for å øke mineralinnholdet. Brennesle er kjent for sin evne til å ta opp mineraler fra jorda.
N35032

Brenneslemel økologisk 120g

Brændenældepulver eller brenneslemel har høyt næringsinnhold, og er spesielt rik på protein og fiber. Tørket brennesle har høyere næringsverdi per 100g enn frisk brennesle. 
N30483

Spisekisel med urter 200g Pulver

Spisekisel med urter er en pulverblanding med kisel, brennesle og kjerringrokk til hud, hår og negler, samt benstruktur. Brennesle bidrar til å vedlikeholde normal hud, knokler, negler og hår. Kiselgur er naturlig forekommende og kalles også diatomitt. Kiselgur er avleiringer med høyt innhold av fossile skall av kiselalger (diatoméer) som har et naturlig innhold av mineralet silisium. Kisel er det samme som silisiumdioksid, altså en forbindelse med 1 silisium- og 2 oksygenatomer. Produktet finnes også som kapsler.
N33296

Vita Biosa med urter, øko 500ml

Vita Biosa er en drikk med økologiske krydderurter som er melkesyregjæret med godt dokumenterte og vitale stammer av viktige tarmflorabakterier. Vita Biosa kan brukes alene eller som ledd i en diett.  Inneholder også vitamin K2 som dannes av bakteriene i fermenteringsprosessen.  Urteblandingen består av: Oregano, Bukkehorn, Dill, Basilikum, Svarthyll, Fennikel, Anis, Peppermynte, Rosmarin, Brennesle, Kvann, Kamille, Lakrisrot, Ingefær, Kjørvel, Persille, Salvie, Einebær, Timian. Under fermenteringsprosessen dannes melkesyre og andre organiske syrer. Melkesyren bidrar bl.a. til å konservere produktet. Totalinnholdet av syrer er 1,2-1,3%. pH verdien er ca.3,5.
N35414