Til toppen

Personvern

 

Personvernerklæring Arnika.no

Det er viktig for oss å overholde gjeldene lover og regler når vi behandler de personlige opplysningene du gir oss. Denne personvernerklæringen forteller hvordan Arnika.no samler inn og behandler personopplysninger.


Ansvarlig for innsamling av data
Arnika.no er ansvarlig for innsamling, bearbeiding og bruk av dine personlige opplysninger. Den behandlingsansvarlige, daglig leder, har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovgivning.

Du kan når som helst få innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret om deg eller gjøre bruk av retten du har til å sperre, endre eller slette dataene. Behandlingsansvarlig for personopplysningene kan kontaktes på post@arnika.no for alle spørsmål du måtte ha om behandling av dine persondata. Merk emnefeltet med: PERSONVERN


Opprettelse av kundekonto
For alle kunder som handler hos oss, opprettes en kundekonto. Kundekontoen gir deg tilgang med passord til dine egne, lagrede personopplysninger. På «Min Side» kan du blant annet finne opplysninger om dine bestillinger, og du kan redigere personopplysningene dine, laste de ned i et lesbart format eller angi ønske om å motta nyhetsbrev når det er tilgjengelig.


Hvilke personopplysninger samles inn?
Vi samler inn og oppbevarer navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Dette er informasjon som er frivillig å gi fra seg, men som også er en forutsetning at du gir dersom du vil handle hos Arnika. Dette er informasjon som er nødvendig for at vi skal levere varene til deg, samt kontakte deg om forhold i forbindelse med bestillingen. 

Vi er også pålagt å oppbevare denne informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti- og returhåndtering.  Vi kan også samle inn tilbakemeldinger, kommentarer og spørsmål som vi har mottatt fra deg i servicerelatert kommunikasjon og aktiviteter, som møter, telefonsamtaler, dokumenter og e-post. Fra nettstedet vårt kan vi samle inn IP-adresser og handlinger utført på siden.

Vi samler ikke inn og behandler ikke spesielle kategorier med personopplysninger, som unike identifikatorer og sensitive personopplysninger. 

Sensitive personopplysninger som eventuelt legges inn når man kommer til utsjekken i nettbutikken, er informasjon som ikke lagres i nettbutikken, men sendes til og lagres hos betalingsleverandør, eksempelvis DIBS og Klarna. Våre samarbeidspartnere har forpliktet seg til å håndtere personopplysninger i henhold til GDPR, EUs personvernlovgivning.


Bruk av data hos tredjepart
Vi bruker cookies og pixels for å personalisere vår nettbaserte markedsføring. Dette skjer kun hvis du har gitt ditt samtykke. Disse dataene brukes til å vise deg relevante annonser eller innhold basert på produkter du har kikket på, lagt i handlekurven eller kjøpt, og for å måle effekten av slike annonser. 

Gurusoft AS er leverandør av programvaren for vårt nettsted. Vi har en databehandleravtale med Gurusoft AS som regulerer partenes rettigheter og plikter iht GDPR.

Arnika.no vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger enn som beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet, eller dersom vi får ditt samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for arnika.no. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten.


Nyhetsbrev og kommunikasjon
Vi tilbyr nyhetsbrev på epost. Innholdet i disse vil ofte være tilpasset deg, med relevant informasjon og tilbud.  Det er frivillig å motta disse nyhetsbrevene, og du må eksplisitt gi ditt samtykke i forbindelse med kampanje eller registrering. Du kan også avslutte nyhetsbrevene ved å klikke på linken nederst i nyhetsbrevet.


Behandlingens formål og hjemmel
Vi samler inn og bruker personopplysninger hovedsakelig for å utføre direktesalg, direkte markedsføring og kundeservice. Opplysningene dine brukes til følgende formål:

Sende deg informasjon om produkter og tjenester som du har kjøpt fra oss, inkludert ordrebekreftelse, faktura, påminnelser, oppdateringer og lignende. E-post og SMS markedsføring skjer kun hvis det er gitt samtykke fra deg.

Følge opp innkommende forespørsler (kundestøtte, e-post, eller telefonsamtaler), og «Kontakt meg»-skjema, evt. andre webskjemaer du har fylt ut på vårt nettsted. 
Sende deg markedsføringskommunikasjon som du har bedt om. Dette kan omfatte informasjon om produktene og tjenestene våre, arrangementer, aktiviteter og assosierte partneres produkt- og tjenestekampanjer. Denne kommunikasjonen er abonnementsbasert og krever at du samtykker til å motta den.
Vi lagrer kjøps- og ordrehistorikk i henhold til regnskapsloven.
I tillegg vil personopplysningene brukes til å sikre eventuelle rettskrav som er oppstått under kundeforholdet.
Videre behandles personopplysningene for å opprettholde et register over våre kunder.


Hvor lenge tar vi vare på dine personopplysninger? 
Opplysningene lagres så lenge som det er nødvendig for å tilby tjenestene og administrere kundeforholdet, eller for å oppfylle lovpålagte plikter, samt for å sikre dekning av eventuelle rettskrav. Nettstedet lagrer kun informasjon i EU/EØS-land og i godkjente land iht GDPR.

Informasjon blir ikke videreformidlet til andre formål enn det som er oppgitt i denne erklæringen. Du kan til enhver tid kreve innsyn i hvilke opplysninger som lagres om deg, og be oss korrigere, slette eller sende deg opplysningene i et maskinlesbart format. Du vil også ha oversikt over dine opplysninger på «Min Side» på nettsidene.


Rettigheter til dine personopplysninger
Du har følgende rettigheter til personopplysningene dine: 

Rett til å bli informert om at personopplysninger samles inn, hvilke opplysninger som samles inn og hva disse skal brukes til.
Rett til at personopplysninger ikke brukes med mindre du aktivt har gitt samtykke.
Rett til å be om en kopi av personopplysningene som vi har om deg.
Rett til å be oss korrigere personopplysningene hvis de er unøyaktige eller utdaterte.
Rett til å be om at personopplysningene slettes når det ikke lenger er nødvendig for oss å oppbevare slike data. 
Rett til når som helst å trekke tilbake et samtykke til at vi kan behandle personopplysningene dine.
Kontroll over informasjonen din.


Forespør fjerning/anonymisering av persondata 
Du kan ringe oss eller sende e-post og be oss om å slette dine persondata. Merk at dersom du har ordredata knyttet til deg som er mindre enn 5 år iht regnskapsloven, kan ikke data anonymiseres.


Slik kan du unngå cookies
Dersom du ønsker å unngå cookies, kan du deaktivere bruken i din nettleser. Merk at ved å gjøre dette vil flere av funksjonene på sidene ikke fungere. 


Klager
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål eller bekymringer knyttet til hvordan vi behandler dine personopplysninger. Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger bryter med disse reglene eller personvernlovgivningen, herunder personopplysningsloven eller personvernforordningen (GDPR), så kan du klage til Datatilsynet. Du finner kontaktinformasjon til Datatilsynet her: www.datatilsynet.no