Skip to main content
Til toppen
Gratis frakt fra 499,-

Femi Jern + C 60 Tabletter

Varenummer: N18913
EAN: 7058990100845
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Kosttilskudd
Merke: Solaray
ink. mva.
FemiJern+C fra Solaray er et organisk bundet jerntilskudd utformet spesielt for kvinner. Produktet er tilsatt synergistiske vitaminer, mineraler og urter. Femi Jern + C har jern som er bundet til den organiske syren fumarsyre for optimalt opptak og utnyttelse av mineralet, samt inneholder C-vitamin for bedre opptak av jern. Femi jern + C inneholder også vitaminene B-5 (pantotensyre) som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, B-9 (folsyre) for normal bloddannelse og B-12 (kobalamin) som bidrar til normal dannelse av røde blodlegemer. Mineralene sink, kobber og mangan er samarbeider med jern og bør inngå for å opprettholde balanse mellom mineralene. Vegetabilsk. 

Oppgitt innhold per tablett

Innhold mengde % av RI
Jern (aminosyrebundet)   18 mg 129%
C-vitamin (askorbinsyre) 100 mg 125%
B-5 (pantotensyre) 15 mg 250%
B-9 (folsyre) 200 mcg 100%
B-12 (cyanokobalamin) 9 mcg 360%
Sink (aminosyrebundet) 4 mg 40%
Kobber (aminosyrebundet) 0,6 mg 60%
Mangan (aminosyrebundet) 1 mg 50%
     
Ingredienser: Fortykningsmiddel (mikrokrystallinsk cellulose, natriumkarboksymetylcellulose), L-askorbinsyre, jernfumarat, overflatebehandlingsmiddel (vegetabilske fettsyrer), kalsium-D-pantotenat, antiklumpemiddel (silisiumdioksid, magnesiumsalter av fettsyrer), sinksitrat, kobbersitrat, brennesleblad (Urtica dioica), steinnypefrukt (Rosa spp), mangansitrat, brokkoli, persilleblad (Petroselinum crispum), gulrot, pteroylmonoglutaminsyre, cyanokobalamin.

Anbefalt døgndose: 1 tablett med mat eller vann. Anbefales å ta på fastende mage, før frokost. Vær oppmerksom på at mye kaffe og te kan hemme opptaket av jern.

Døgndosen bør ikke overskrides. Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for variert kost og sunn livsstil.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Jern er et mineral som har mange funksjoner i kroppen. En av disse er å sørge for normal dannelse av røde blodceller og hemoglobin. Mesteparten av jernet i kroppen blir brukt til å frakte oksygen fra lungene og ut til kroppens celler og vev. Jern er også involvert i flere ledd i energiomsetningen, i cellenes energifabrikker, mitokondriene. Jern bidrar derfor til normal energiomsetning og til å redusere trøtthet og utmattelse. For et normalt immunforsvar og kognitiv funksjon er jern også en støttespiller.

Noen grupper kan være mer utsatt for jernmangel enn andre: Gravide og ammende, kvinner med kraftige menstruasjonsblødninger, personer med lavt energiinntak eller blodgivere. Kontakt lege ved mistanke om jernmangel.

Det er en fordel å ta jern i kombinasjon med vitamin C, da dette kan bidra til økt opptak av mineralet. Te, kaffe og garvesyre hemmer jernopptaket. Det samme gjør kalsium (som det er mye av i melk og melkeprodukter). Vitamin C bidrar blant annet til immunsystemets normale funksjon, normal energiomsetning samt til å redusere tretthet og utmattelse.

Lenker
Min side