Isop er en liten robust steppeplante som trives i urtebeddet. I mat er den en pepret piff til rettene. Aromaen minner om rosmarin med hint av sitron. Isop passer spesielt til kjøttretter og bønner. Frisk isop mister smaken hvis den stekes eller kokes lenge, så det er best å tilsette den mot slutten av tilberedningen. Blomstene er også spiselige og har mild smak. Bruk dem til pynt på salater, eggeretter og annet.
Ingredienser | mengde | % av RI |
---|
Som te: 1/2-1 ts urter per kopp kokende vann. Trekkes i 5-10 minutter. Siles med tefilter. 1-3 kopper daglig.
Som krydder: etter smak og behag.
Som krydder: etter smak og behag.
Vær oppmerksom på at produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endre seg over tid. Vi oppdaterer jevnlig, men ber deg alltid sjekke emballasjen til det kjøpte produktet.