Sitronverbena gir en herlig te med duft og smak av sitron. Urten kan brukes som smakstilsetning i oljer, eddik, kalde drikker/drinker, marmelader, geléer og desserter. Smaken passer også godt til fete kjøttretter, f.eks and eller svin, og i annen mat hvor man ville brukt sitron. Den tørkede planten brukes også i duftputer og potpouri.
Sitronverbena (Aloysia citrodora)
Som te: ½-1 ts urter per kopp kokiende vann. Trekketid: 5-10 min. Siles med tefilter. 1-3 kopper dagligt.
Som krydder: brukes med forsiktighet pga sterk sitronsmak. Prøv med litt av gangen.
Bør ikke brukes av gravide og ammende.
Vær oppmerksom på at produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endre seg over tid. Vi oppdaterer jevnlig, men ber deg alltid sjekke emballasjen til det kjøpte produktet.