Til toppen

Steviosa - Stevia 25g Pulver

Varenummer: N31077
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Kosttilskudd

ink. mva.

Inneholder kun stevia ekstrakt.

Ingredienser mengde % av RI
Søtningsmiddel (Stevia ekstrakt steviol glykosider 95% - rebaudiosid A og steviosider)    

Hva sukker har som stevia ikke har
Sukker kan gi en bedre smak i sterke eller bitre drikker som kaffe. Sukker har en krystallisk struktur som gir form/konsistens til bakverk, og som øker den kremete konsistensen ved omrøring. Sukker mykner og bidrar til å jevne ut rører, feks. pannekakerøre, og forer gjær slik at deigen hever seg. Å oppnå en lett luftig eller ”fluffy” konsistens er lettere med sukker enn med stevia. Bakevarer brunes heller ikke så lett med stevia som med sukker – unntaket er kaker med sjokolade eller kakao, som gir en rik brun farge. Derfor anbefales det å dekorere kaker med noe frisk frukt, en kremaktig glassur eller en klatt med vispet fløte.

Stevia kan i mange tilfeller fremheve smaken i mat og drikke bestående av frukt og bær, som i desserter og smoothies. Stevia holder seg stabil når den brukes i syrlig mat, og kan med stor suksess søte retter som inkluderer tomat og andre syrlige ingredienser. Smaken kommer godt frem når man blander med sitrusfrukt og tranebær. Stevia vil ikke misfarge maten og høy temperatur ødelegger ikke søteegenskapene. Du kan derfor bruke stevia i varme retter så vel som i bakverk. Stevia er delikat og smakfull i meieriprodukter som yoghurt, kefir, krem og iskrem. Den er ypperlig til søting av grøt og dressinger, og setter en utmerket smak til sjokolade og kakao, spesielt sammen med krem.

Ikke bruk “for mye”Den vanligste nybegynnerfeilen er å bruke for mye stevia. Glem derfor ikke at 1 gram tilsvarer søtheten til cirka 300 gram sukker, som igjen tilsvarer 100 sukkerbiter! Den unike søtheten kan lett bli markant i nøytrale eller mildt krydrete/smakstilsatte retter. Da må man bruke stevia med måte, så man ikke overskygger den originale/milde smaken. Overdosering kan også gi en søt-bitter ettersmak som overskygger de andre smakene. For enkelte kan det ta noe tid å venne seg til smaken. Hvis du tilhører denne gruppen kan det være lurt å blande stevia med andre søtstoff i en mellomperiode, for eksempel med kokossukker eller erytritol. Brukt sammen med annet søtstoff tar stevia gjerne”annenposisjon” i smak, men bidrar likevel til å øke søtheten betydelig. Gå så gradvis over til kun å bruke ren stevia. Glem heller ikke at å erstatte stevia med sukker halvt eller delvis også kan gi et betydelig helse-bidrag i løpet av et år, for ikke å snakke om et liv.