Til toppen

Vitamin D3, 10mcg 180 Tabletter

Varenummer: N34946
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Kosttilskudd

ink. mva.

Ultrafiolette stråler fra solen er den viktigste kilden til D-vitamin, men antallet soltimer i Norge er lavt i visse deler av året. Høst, vinter og vår kan det være vanskelig å dekke sitt behov for D-vitamin gjennom kosten alene, så et tilskudd kan være aktuelt.

Ingrediensermengde% av RI
Fyllstoff (dikalsiumfosfat), stabilisator (mikrokrystallinsk cellulose), vitamin D3 (kolekalciferol), overflatebehandlingsmiddel (magnesiumsalter av vegetabilske fettsyrer), antiklumpemiddel (silisiumdioksid).
per tabl
Vitamin D310 µg200%
Anbefalt døgndose:
Barn 1-11 år: 1 tablett
Unge 11-18 år: 1-4 tabletter
Voksne fra 18 år: 1-8 tabletter

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides. Kosttilskudd er ikke en erstatning for variert kost og sunn livsstil. Oppbevares utilgjengelig for barn.
D-vitamin bidrar til:- normal funksjon i immunsystemet- vedlikehold av benstruktur og tenner- normal muskelfunksjon- opptak og utnyttelse av kalsium og fosforD-vitamin er fettløselig og tas derfor best opp sammen med et måltid som inneholder godt fett/oljer.D-vitamin dannes i huden i sommerhalvåret, når huden eksponeres for sol. I vinterhalvåret er ikke solens stråling sterk nok til at det dannes D-vitamin i huden. D-vitaminnivået i blodet svinger derfor naturlig med årstidene og er lavere om vinteren enn om sommeren. Får man ikke sol nok, bør man sørge for å få et tilskudd av “solskinnsvitaminet”.