Til toppen

Agar agar vegetabilsk, stivelse 50g Pulver

Varenummer: N34880
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Mat

ink. mva.

Agar Agar pulver er en glimrende vegetarisk gelatineerstatning, som er fremstilt av uttrekk fra alger. Agar Agar er et naturlig tilsetningsstoffet og kan anvendes i stedet for gelatin, som er animalsk.

Oppgitt næringsinnhold pr. 100g.

Ingredienser mengde % av RI
Agar Agar.    
Energi 774 kJ / 193 kcal  
Fett < 0,5 g  
- herav mettede fettsyrer 0 g  
Karbohydrater 3 g  
- herav sukkerarter 0 g  
Kostfiber 88 g  
Protein < 0,5 g  
Salt 0,10 g  

Bruges som gelerings- og fortykningsmiddel i fødevarer. 1 lett toppet ts. (3-4 g) rekker til 750 ml væske. Ca. 5 ss av den kalde væsken tas fra og røres opp med Agar Agar. Deretter tilsettes den øvrige væsken og kokes i ca. 2 min. under omrøring. Massen blir fast ved avkjøling.

Det var ved en tilfeldighet at en japansk kokk i 1660 oppdaget den gelerende virkningen ved tang - nærmere bestemt Agar Agar. Agar Agar utvinness av de røde tangtyper Gelidium og Gracilaria (Rhodophyceae-familien). Gelidium høstes ved Atlanterhavskysten i Marokko, Spania, Portugal og Frankrike, mens Gracilaria kommer fra kysten i Chile, Sydkorea, Japan og Argentina. Agar Agar er mere enn kun en erstatning for animalsk gelatin. Det er et meget effektivt, naturlig algeekstrakt.