Agar agar vegetabilsk, stivelse 50g Pulver
- Vegetarisk erstatning til gelatinpulver
Oppgitt næringsinnhold pr. 100g.
Ingredienser | mengde | % av RI |
---|---|---|
Agar Agar. | ||
Energi | 774 kJ / 193 kcal | |
Fett | < 0,5 g | |
- herav mettede fettsyrer | 0 g | |
Karbohydrater | 3 g | |
- herav sukkerarter | 0 g | |
Kostfiber | 88 g | |
Protein | < 0,5 g | |
Salt | 0,10 g |
Bruges som gelerings- og fortykningsmiddel i fødevarer. 1 lett toppet ts. (3-4 g) rekker til 750 ml væske. Ca. 5 ss av den kalde væsken tas fra og røres opp med Agar Agar. Deretter tilsettes den øvrige væsken og kokes i ca. 2 min. under omrøring. Massen blir fast ved avkjøling.
Det var ved en tilfeldighet at en japansk kokk i 1660 oppdaget den gelerende virkningen ved tang - nærmere bestemt Agar Agar. Agar Agar utvinness av de røde tangtyper Gelidium og Gracilaria (Rhodophyceae-familien). Gelidium høstes ved Atlanterhavskysten i Marokko, Spania, Portugal og Frankrike, mens Gracilaria kommer fra kysten i Chile, Sydkorea, Japan og Argentina. Agar Agar er mere enn kun en erstatning for animalsk gelatin. Det er et meget effektivt, naturlig algeekstrakt.