Skip to main content
Til toppen
Gratis frakt fra 499,-
Hva du trenger å vite om urtemedisin

Hva du trenger å vite om urtemedisin

Urter og urtemedisin har vært brukt i tusenvis av år og har lange tradisjoner over hele verden. Hva trenger du å vite?

Urter er en fellesbetegnelse for en rekke plantearter, men i hovedsak planter som brukes til mat, smakstilsetninger, medisiner og parfymer. Botanisk er det planter med frø som dør tilbake etter endt vekstsesong. 

Alle kulturer benytter urter og krydder i deres matlagning. Urter og krydder har to hovedformål. De tilfører eller forsterker smaken, og de utøver spesifikke terapeutiske effekter.

Den terapeutiske effekten er spesielt spennende da du kan finne urter som kan passe akkurat dine behov, noe som forandrer seg hele livet. Oppdag ulike urter og finn de som passer akkurat deg i livet her og nå. En god måte å gjøre dette på er å søke på rolv.no eller kjøpe/leie deg en god bok om urter på biblioteket. Husk også på at ettersom urter kan ha en terapeutisk effekt, slik som mat, kan de også ha kontraindikasjoner med forskjellige helsetilstander og medisiner. Er du usikker, er det fint å snakke med din lege eller behandler om dette. 

Urter kan være alt fra energigivende, balanserende, beroligende, urodempende til søvndyssende. Urter kan kombineres og de kan gi ulik virkning. Urter kan blant annet trekkes til te og lages til tonic. Vis litt forsiktighet når det kommer til tonic da denne er svært potent. Det er heller ikke alle urter som egner seg for tonic, så vær obs på dette når du skal sette i gang.  

Bytt gjerne på med ulike urter etter en periode og varier mellom ulike typer for å finne dine favoritter.

Tips: Rolvs Urtemedisin er et fantastisk urteleksikon av en nettside! Alt du trenger å vite om urter står der. Eller skaff deg en god bok om urter. Urtene du ønsker å kjøpe får du her

NB: Urter har terapeutisk effekt, og kan også ha kontraindikasjoner. Ta kontakt med din lege eller behandler om du bruker medisiner, eller har en spesifikk diagnose.

Lenker
Min side