Glutenfri Surdeigstarter
- Startkultur for glutenfri surdeigsbakst
Ingredienser: Dehydrert/tørket surdeigsstarter basert på rismel og vann.
Dette trenger du:
- Rent glass med lokk
- 75g glutenfritt mel, for eksempel bokhvete, teff eller rismel
- 75g vann
- Vekt for å måle ingrediensene
DAG 1:
75g glutenfritt mel
75g vann
Glutenfri starterkultur
Bland godt med skje i et glass. Sett lokk på glasset, men pass på at det ikke dannes for mye trykk i glasset. La det stå i romtemperatur i 24 timer.
DAG 2:
Rør inn nye 75g glutenfritt mel og 75g vann. La det stå i nye 24 timer med lokk, i romtemperatur.
DAG 3:
Ser du små bobler? Da har du vekket til live de gode bakteriene.
Kast 150g av startkulturen og mat igjen med 75g glutenfritt mel og 75g vann 3-4 timer før du skal bake med den. La det stå i romtemperatur.
TIPS!
Ser du fortsatt ikke små bobler etter 3 dager? Fortsett å mate en dag eller to ekstra, så skal du se at den blir full av liv!