Til toppen

Henna rød 100g Pulver

Varenummer: N35033
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Kosmetikk
Merke: Natur-Drogeriet A/S

ink. mva.

Rød hennapulver er til deg, som vil farge håret rødt med et naturprodukt. Henna er en plante som inneholder fargestoffet lawsonia, som er et naturlig fargestoff. Henna har en oransje farge med et rødlig skjær, som kan nyanseres ved å tilsette andre naturlige plantestoffer. Rød hennapulver gir en rød/rødbrun farvetone, avhengig av den enkeltes naturlige hårfarge. Velegnet til alminnelige mellomblonde eller lett brunlige hårtyper, som med hennapulveret får en varm rødtone med flotte reflekser. Til naturlig, individuell rødtoning av håret, trenger du: Rød hennapulver (100 g rekker til skulderlangt hår), en skål til utrøring og en skje, varmt vann, sitronsaft, engangshansker, vaselin eller en fet hudbeskyttende krem, en plastbadehette og håndklær.


Ingrediensermengde% av RI
100% rød henna (Lawsónia Inérmis)
Slik gjør du: Vask håret med en mild og skånsom sjampo og tørk det med et håndkle. Tilbered hennablandingen ved å røre en tynn grøt av 3 deler kokende vann og 1 del Rød henna. Tilsett noen dråper sitronsaft som reduserer fargingen av huden. Test blandingen på noen få hår (Se avsnittet: Viktig!). Hvis fargen ønskes sterkere, tilsettes mer Rød henna. Hvis den ønskes nedtonet, kan det gjøres med en sterk kamillete. Smør vaselin eller hudkrem langs hårkanten, på pannen, kinnene og ørene for å unngå farging av huden. Påfør massen (bruk engangshansker): Skill håret over hele hodebunnen, og påfør massen jevnt og systematisk fra hodebunnen til hårspissene, eller masser blandingen inn i håret i ca. 5 minutter. Fjern umiddelbart fargeflekker som setter seg på huden. Dekk håret med en plastbadehette og bind et dampende varmt håndkle rundt hodet.
Fargetid og etterbehandling: Alt etter den naturlige hårfargen og den ønskede fargingsgraden, ligger fargetiden mellom 15 minutter (lett toning) og 2 timer (intensiv toning) - jo mørkere hår, desto lenger fargetid. Når fargestoffet har gitt den ønskede fargen (test med noen enkelte hårtuster), skyll håret nøye, vask det med en mild sjampo og tørk det. Ev. farge på huden forsvinner raskt og kan fjernes med litt sitronsaft eller eddik. Fargen holder i 5-6 måneder.
Viktig!Fargeresultatet avhenger av din individuelle hårfarge, blandingens konsentrasjon og fargetiden. Farging med Rød henna vil alltid gi ditt hår et personlig preg. For at dette best mulig svarer til dine ønsker, er det viktig å teste blandingen på noen få hår, før den endelige fargingen gjøres. Lyseblondt og grått hår får en meget sterk rødfarging, som de fleste vil oppfatte som ekstremt fargedominerende. De beste resultatene med Rød henna oppnås med mellomblondt og mørkt hår.Du bør ikke bruke henna, hvis håret har permanent eller er behandlet med kjemiske preparater (bleking, avfarging o.l.). OBS! Håret blir permanent farget. Det vaskes ikke ut og kan ikke blekes vekk. Det går ikke ut før man klipper håret.