Skip to main content
Til toppen
Gratis frakt fra 499,-
Manuka honning

Manuka honning

Manuka honning har en kraftig antibakteriell virkning på grunn av sitt høye naturlige innhold av MGO, som gjør honningen unik.

Etterspørselen etter ekte Manuka honning øker over hele verden. Honningen fra New Zealand er anerkjent for sine antibakterielle egenskaper, og er gått fra å være en unik helsehonning til dyr og eksklusiv supermat. Den store etterspørselen sammen med en begrenset tilgang fører dessverre til høy pris.

Manuka honning kan bidra til å styrke immunforsvaret, og er brukt ved munnsår, sår hals, forkjølelse, samt en rekke mage- og tarmproblemer. Manuka honning er ansett for å ha en kraftig antibakteriell virkning på grunn av sitt høye naturlige innhold av MGO, som gjør honningen unik. Desto høyere innhold av MGO jo mer verdifull er honningen.

Bra for hud og vanskelige sår

Flere kjente modeller har uttrykt begeistring for Manuka honningens positive effekter for huden, og det er blitt en vanlig ingrediens i mange ekslusive hudpleieserier. Manuka honning er også brukt på sykehus og sykehjem verden over til behandling av vanskelige sår. Det finnes spesielle steriliserte Manuka-sårbehandlingsprodukter til dette.

Naturlig antibiotika?

Forskning bekrefter at honning har evnen til å ta knekken på en rekke bakterier. Man har også sett en hemmende effekt på forskjellige typer sopp. Forskerne har funnet at Manuka honning blant annet ødelegger bakterienes egen beskyttende biofilm. Det er det høye naturlige innholdet av MGO (metylglyoksal), som gjør den så unik. Forskerne spør seg nå om honning faktisk kan bli en mulig erstatning eller supplement til dagens antibiotika.

Lenker
Min side