Til toppen

Probiozym 60 Kapsler

Varenummer: N24021
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Kosttilskudd

ink. mva.

Et probiotisk produkt for proteinintoleranse og forstyrret tarmflora. Inneholder 4 forskjellige bakteriestammer, hvorav to har høye nivåer av peptidaser, som er enzymer som kan bryte ned patogene peptider fra kasein og gluten. Stammene har god evne til å feste seg til slimhinnen.
Oppgitt innhold pr. kapsel. Nettovekt 300 mg, Totalvekt 372 mg inkl. kapsel.
Ingrediensermengde% av RI
Mengde bakterier: 10·109 (10 milliarder) CFU
Lactobacillus rhamnosus NEU 42750 mg
Lactobacillus crispatus NEU 45850 mg
Lactobacillus acidophilus50 mg
Bifidobacterium bifidum2,5 mg
Fruktooligosakkarider137,5 mg
Magnesiumstearat4 mg
Silisiumdioksid6 mg
Vegetabilsk kapsel (HPMC)72 mg
Ved proteinintoleranse mot kasein eller gluten skal Probiozym benyttes som supplement til diett. Det fins foreløpig ikke holdepunkter for at produktet klarer å bryte ned alle skadelige peptider som dannes.
Det anbefales 2 kapsler per dag, for eksempel en som tas til frokostmåltidet og en som tas til middag. Kapslene tas sammen med maten. Kapslene kan åpnes og pulveret strøs i mat eller drikke hvis det er problemer med å svelge kapslene. Man bør da passe på at maten/drikken ikke er for varm (maks 37°C).

Kapslene skal oppbevares i kjøleskap ved lang tids lagring.

Oppbevaring: +2 til +6°C

Holdbarhet: ca. 18 måneder etter produksjonsdatoen ved kjølig lagring.
Mage-tarm problemer og forstyrret tarmflora er hyppig hos personer med proteinintoleranse. Tilførsel av bakterier som gjenoppretter en naturlig tarmflora kan derfor være nyttig hos disse. Peptider fra mat som ikke brytes ned fullstendig ser ut til å ha en rolle i symptomutviklingen hos disse pasientgruppene. Lactobacillus rhamnosus NEU 427 og Lactobacillus crispatus NEU 458 er begge isolert fra friske mennesker som har høye nivåer av peptidaser, som er enzymer som i stand til å bryte ned patogene peptider fra kasein og gluten. Stammene vil være meget konkurransedyktige i forhold til patogene bakterier, hovedsaklig på grunn av deres gode adhesjonsegenskaper (evne til å feste seg til slimhinnen og formere seg der). Lactobacillus acidophilus og Bifidobacterium bifidum er i kliniske studier vist å inaktivere toksiner fra clostridier, som blant annet har vist seg å spille en rolle i den forstyrrede tarmfloraen hos autistiske barn.