Skip to main content
Til toppen
Gratis frakt fra 499,-
Rå Lakriskake

Rå Lakriskake

Har du lyst på en skikkelig næringsrik kake som er like god til lunsj som til dessert? Hva med å prøve rå Lakriskake?

Kaken er inspirert fra boka til Tiril Refsum ”Kakeboka”, som er full av fantastiske oppskrifter. Ingrediensene finner du på arnika.no🌻

Start med å bløtlegge 130 g valnøtter x 2 i to boller. Dekk nøttene med vann og tilsett 1 ts himalayasalt i hver bolle. La stå i noen timer eller over natten.

Tips: Kokoskrem er den øverste stive delen du får når du setter en fullfet kokosmelkboks i kjøleskap over natten. I denne oppskriften trenger du to bokser. Kokosvannet som blir igjen i boksen er supert å ha over på glass, oppbevare i kjøleskap og tilsette i smoothies.

Bunn:
160 g mandler
120 g dadler uten stein
40 g kokosolje
½ ts himalayasalt
½ ts rålakrispulver

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en klissete konsistens, men la det være igjen litt nøttebiter. Press ut bunnen i en form, her har vi brukt en 18 cm kakeform.

Vaniljelag:
130 g bløtlagte valnøtter
260 g kokoskrem
80 g smeltet kokosolje
65 g valgfri sirup, for eksempel Sukrinsirup
2 ss presset sitron
20 g Plantforce proteinpulver med vaniljesmak eller 4 dråper stevia vanilje
½ ts himalayasalt

Sil og skyll valnøttene og ha de over i en foodprosessor sammen med de andre ingrediensene. Kjør til en helt fin konsistens. Bre over bunnen og sett i fryseren til den har stivnet.

Lakrislag:
130 g bløtlagte valnøtter
260 g kokoskrem
120 g smeltet kokosolje
80 g små dadler uten stein
5 ss lakrispulver eller ren engelsk lakris
½ ts himalayasalt
1 ts aktivt kull eller mer for en svartere krem (kan ekskluderes)

Sil og skyll valnøttene og ha de over i en foodprosessor sammen med de andre ingrediensene til lakrislaget. Kjør til en helt fin konsistens. Bre lakrislaget over det stivnede vaniljelaget og sett kaken i fryseren til den har stivnet helt. Sett gjerne deretter kaken i kjøleskapet før servering. Oppbevares i kjøleskap i opptil en uke. Ønsker du å oppbevare den lenger anbefales fryser.

Og du, om du deler den i biter er det helt perfekt å ha liggende i fryseren til de gangene du har lyst på noe skikkelig godt i en fei☺️

Lenker
Min side