ink. mva.
Økologisk tørket salvie til bruk som krydder eller te. Salvie krydderet har en meget kraftfull smak, smaken er en blanding av eukalyptus, sitron og kamfer. Salvie brukes mye i det sydeuropeiske kjøkken. Salvie kan brukes som krydder i salater, gryteretter og tomatsauser, eller dryss salvieblader over pastaretter eller stekte grønnsaker – det gir en deilig smak.
Salvie brukes som krydder og anvendes sparsomt. Kan trekkes som te, og brukes med forsiktighet.
Dosering som te: ½-1 ts urter per kopp kokende vann. Siles med tefilter. Trekketid: 5-10 min. Anvendes sparsomt 1-3 kopper daglig. Bør ikke brukes av gravide.
Salvie inneholder bl.a. stoffet thujon som kan gi sterke forgiftningsymptomer ved inntak i større mengder. Salvie kan selges som krydder og te i Norge, og er da klassifisert som handelsvare/ikke legemiddel.