Skip to main content
Til toppen
Gratis frakt fra 499,-
Slik brygger du den perfekte kopp med urtete

Slik brygger du den perfekte kopp med urtete

Det kalde været har kommet og det gir oss lyst til å hoppe under dynen med en varm kopp urtete og en god bok eller film. Vi vil derfor gi deg våre beste tips til hvordan du kan lage en god kopp urtete.

Hva er viktig når man brygger en kopp urtete?

Te må alltid trekkes under lokk slik at kraften og smaken til urtene ikke fordamper. Hvis du ikke har tekanne, kan du sette en tallerken eller lignende over koppen mens teen trekker.

Det er også viktig at teen får trekke lenge nok til at alle essensielle oljer, smaker og virkestoffer kommer ut i vannet. Generelt kan en urtete ikke trekkes for lenge. Imidlertid er det visse urter, for eksempel kamilleblomster, som kan gi en bitter smak hvis de trekkes for lenge. En typisk bløtetid er 5-10 minutter, men følg som hovedregel instruksjonene på den enkelte tepose.

 

Vannets temperatur

Til urtete skal vannet helst være kokende, i motsetning til grønn te. Røtter og bark bør til og med småkokes over lengre tid.

Vannet bør ikke være hardt - dvs. kalkholdig. Mineralvann kan brukes om nødvendig.
 

Tekannen

Bruk helst en tekanne av keramikk eller porselen. Det er et porøst materiale som lar teen puste. Det er lurt å varme kjelen før bruk – så holder teen seg varm lenger.

En tekanne må aldri vaskes i oppvaskmaskin eller med oppvaskmiddel, den kan bare skylles etter bruk.

Lenker
Min side