Hva er viktig når man brygger en kopp urtete?
Te må alltid trekkes under lokk slik at kraften og smaken til urtene ikke fordamper. Hvis du ikke har tekanne, kan du sette en tallerken eller lignende over koppen mens teen trekker.
Det er også viktig at teen får trekke lenge nok til at alle essensielle oljer, smaker og virkestoffer kommer ut i vannet. Generelt kan en urtete ikke trekkes for lenge. Imidlertid er det visse urter, for eksempel kamilleblomster, som kan gi en bitter smak hvis de trekkes for lenge. En typisk bløtetid er 5-10 minutter, men følg som hovedregel instruksjonene på den enkelte tepose.
Vannets temperatur
Til urtete skal vannet helst være kokende, i motsetning til grønn te. Røtter og bark bør til og med småkokes over lengre tid.
Vannet bør ikke være hardt - dvs. kalkholdig. Mineralvann kan brukes om nødvendig.
Tekannen
Bruk helst en tekanne av keramikk eller porselen. Det er et porøst materiale som lar teen puste. Det er lurt å varme kjelen før bruk – så holder teen seg varm lenger.
En tekanne må aldri vaskes i oppvaskmaskin eller med oppvaskmiddel, den kan bare skylles etter bruk.