Spisskummen / spidskommen er et krydder med sterk og søtlig duft, og en lett bitter smak. Krydderet brukes spesielt ofte i mat fra India, Midtøsten og Mellom-Amerika. Det brukes gjerne i risretter og kjøttretter med lam, okse eller kylling, men også i supper og grønnsaksretter, samt chutney og pickles. Kjente eksempler er: falafel, shawarma, kebab og chili con carne. Spisskummen inngår som oftest i karriblandinger, i noen chiliblandinger og i garam masala.
Ingredienser: Hele frø av Spisskummen (Cuminum cyminum).
Kan inneholde spor av sennep.
Brukes som krydder etter smak og behag.
Tips: Smaken blir enda bedre om frøene ristes på en tørr stekepanne, før de knuses i morter eller kvern.
Oppbevares tørt og ikke for varmt.
Vær oppmerksom på at produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endre seg over tid. Vi oppdaterer jevnlig, men ber deg alltid sjekke emballasjen til det kjøpte produktet.