Til toppen

Steviosa flytende Vanilje 30ml

Varenummer: N31376
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Kosttilskudd

ink. mva.

Stevia gir oss muligheten til å beholde den gode og søte smaken i kostholdet uten å ha dårlig samvittighet, eller være redd for overvekt og sykdommer. Stevia smaker ikke bare søtt, men er også: Naturlig, inneholder ikke energi (0 kalorier), påvirker ikke blodsukkeret og gir heller ikke hull i tennene. I følge litteraturen kan også stevia redusere suget etter alkohol, tobakk og andre stimuli. Det er vanskelig å tenke seg et mer ideelt søtstoff enn stevia!

Ingrediensermengde% av RI
Steviosa flytende m/vaniljesmak: Renset vann, Søtningsmiddel (Steviol glykosider – 98 % Reb A fra urten Stevia reubaudiana), aroma (vanilje), stabilisator (vegetabilsk glyserol), antioksidant (askorbinsyre).
kke bruk “for mye”
Den vanligste nybegynnerfeilen er å bruke for mye stevia. Glem derfor ikke at 1 gram tilsvarer søtheten til cirka 300 gram sukker, som igjen tilsvarer 100 sukkerbiter! Den unike søtheten kan lett bli markant i nøytrale eller mildt krydrete/smakstilsatte retter. Da må man bruke stevia med måte, så man ikke overskygger den originale/milde smaken. Overdosering kan også gi en søt-bitter ettersmak som overskygger de andre smakene. For enkelte kan det ta noe tid å venne seg til smaken. Hvis du tilhører denne gruppen kan det være lurt å blande stevia med andre søtstoff i en mellomperiode, for eksempel med kokossukker eller erytritol. Brukt sammen med annet søtstoff tar stevia gjerne”annenposisjon” i smak, men bidrar likevel til å øke søtheten betydelig. Gå så gradvis over til kun å bruke ren stevia. Glem heller ikke at å erstatte stevia med sukker halvt eller delvis også kan gi et betydelig helse-bidrag i løpet av et år, for ikke å snakke om et liv.

Steviosa flytende: Oppbevares kjølig etter åpning.
Stevia kan i mange tilfeller fremheve smaken i mat og drikke bestående av frukt og bær, som i desserter og smoothies. Stevia holder seg stabil når den brukes i syrlig mat, og kan med stor suksess søte retter som inkluderer tomat og andre syrlige ingredienser. Smaken kommer godt frem når man blander med sitrusfrukt og tranebær. Stevia vil ikke misfarge maten og høy temperatur ødelegger ikke søteegenskapene. Du kan derfor bruke stevia i varme retter så vel som i bakverk. Stevia er delikat og smakfull i meieriprodukter som yoghurt, kefir, krem og iskrem. Den er ypperlig til søting av grøt og dressinger, og setter en utmerket smak til sjokolade og kakao, spesielt sammen med krem.