Til toppen

Udo´s Choice Omega 3 og 6 250ml Olje

Varenummer: 894109
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Kosttilskudd

ink. mva.

Udos Choice Oljeblanding er ferskpresset og økologisk omega 3, 6 og 9. Alle de sunne fettsyrene kroppen trenger i en blanding. Udo’s Choice inneholder en unik kombinasjon av 9 nøye utvalgte oljer fra plantefrø. Passer for hele familien (0-100 år) og er velegnet for vegetarianere og gluten-/laktoseintolerante. UDOs Choice har en kombinasjon av omega 3-6-9 fettsyrer i forholdet 2:1:1. Fettsyrene kommer fra et utsøkt utvalg av vegetabilske kilder. Udo’s Choice har en ideell balanse mel

Ingrediensermengde% av RI
Linfrø-*, solsikke- og SESAMolje*, kokosolje*, nattlysolje*, riskli- og riskimolje*, havrekli- og havrekimolje*,SOYAlecitin*, antioksidant (tokoferoler).
Oljene er uraffinerte, presset ved lav temperatur og beskyttet mot lys og oksygen. *Økologisk.
15 ml (ca 2 ss) 1-2 ganger daglig i forbindelse med måltid. Vend flasken forsiktig før bruk, det uklare laget i oljen inneholder nyttige plantenæringsstoffer. FOr å unngå oljesmaken, kan du blande 1 del olje med 2 deler tropisk juice. Drikk alt på en gang. NB! Oljen må ikke varmes opp, men kan gjerne brukes i salatdressing eller tilsettes maten etter at den er ferdig tilberedt.

Oppbevares kjølig ved høyst +7° C, før og etter åpning. Åpnet flaske er holdbar i 6 uker. Forlenget holdbarhet på opptil 2 år oppnås ved frysing av uåpnet flaske.


- Flytende form eller kapsler?
Den flytende oljen gjør det lettere praktisk og økonomisk å innta større doser, dvs 2ss per dag.

For de som 'absolutt ikke' tåler oljesmaken anbefales det å dekke minimumsbehovet ved å ta kapsler, anbefalt 2-4 kapsler per dag.

Hvert gram/ml teller i forhold kroppens indre behov, organer/kjertler osv. For å smøre kroppens største orgen, huden, må det ofte større doser til. Hovedrådet er å ta flytende, og at 2 -4 kapsler daglig er nest beste alternativ. Kapslene er altså ikke mer konsentrert: 2ss (ca 15 ml) flytende tilsvarer 15 kapsler.

- Kan barn ta oljen?
Såfremt barnet kan ta tran, er det ingen ting i veien for å ta Udos Choice.
Det dekker et bredere spekter av omega 3-fettsyrer, og er mer stabil i forhold til harskning i kroppen.

Dosering for barn: 5 ml per 7,5 kg kroppsvekt. Hvis barnet er 4 kg, blir det i overkant av 2,5 ml, som er i overkant av en 1/2 teskje.
Siden oljeblandingen har olje fra kli og kimer fra havre, kan det være sporer med gluten. Gluteninnholdet er ihht tester godt innenfor Europeiske grenseverdier for glutenfri kost. Ekstremt følsomme personer kan selv om produktet er glutenfritt per definisjon. Oljeblandingen kan ikke garanteres kjemisk fri for gluten. - Hvorfor er oljen 'grumsete' i bunn? Oljeblandingen gjennomgår kun grovfiltrering etter pressing, nettopp for å få med seg de verdifulle sekundærstoffene/antioksidantene fra frøene.Kvalitetsstandarden på produksjonen av oljen er særdeles høy, det tas regelmessige prøver i forhold til toksiner og mikrober. Ved slike tester har man gjentatte ganger sett at det 'grumsete' bunnfallet ikke kan relateres til mikrober eller annen forurensing. Bunnfallet/sedimentene er av det gunstige slaget, inneholder verdifulle antioksidanter, og anbefales å tas som en del av det daglige tilskuddet.