Til toppen
Urtetonic

Urtetonic

Å trekke te av urter er vi kjent med, men har du prøvd å lage urtetonic? Se basisoppskriften her på hvordan du lager en herlig urtetonic!

Vi trekker urter til te gjerne året rundt. Men hva med å trekke urter til tonic? Vi har funnet stor nytte i å bytte ut noen kopper koffeininnholdig kaffe med herlige urter som kan gi deg akkurat det du trenger. Ikke bare er tonicen næringsrik, den er også hydrerende der hvor kaffe er dehydrerende.  

Når en lager te er det vanlig å la urtene ligge i noen minutter før en nyter herligheten. Men dersom du vil få enda mer næring ut av de herlige urtene, så er urtetonic perfekt!

Slik gjør du:

  1. Bruk en stor bolle eller et glass som tåler varme. 

  2. Tilsett ønsket mengde urter. Start gjerne med 1 ts av hver urt. Bruk maks 2 ss urter per dag. 

  3. Hell over ca. 1,5 liter kokende vann. Bland godt.

  4. Dekk beholderen med et lokk eller tørkle og la stå og trekke i 4-12 timer. Lag gjerne tonicen på kvelden og la den stå natten over.  

  5. Sil av urtene og oppbevar urtetonicen i kjøleskap i opptil 2 dager. Du kan gjerne varme opp drikken eller tilsette litt kokende vann om du foretrekker den varm. 


Tilsett gjerne Manuka honning etter at teen er avkjølt for mer sødme og næring. 


Urter kan være alt fra energigivende, balanserende, beroligende, urodempende til søvndyssende. Urter kan settes sammen og gi ulik virkning.
Se hele det store utvalget urter her, eller bruk søkefeltet for å finne spesifikke urter.

Husk at alle urter kan brukes til te, men vis litt forsiktighet når det kommer til tonic da den er svært potent. Det er heller ikke alle urter som egner seg for tonic, så ha dette i tankene når du skal sette i gang. Les deg opp på urtene du ønsker å teste, for eksempel på Rolv.no og se om urten passer til ditt behov og din helse.