Skip to main content
Til toppen
Gratis frakt fra 499,-

Kongerøkelse med brenner og slukkeskje

Varenummer: 901443
EAN: 29014439
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Utstyr
Merke: Svanelaboratoriet
ink. mva.
  • Juleduft nr.1
  • Klassisk kongerøkelse laget etter gammel oppskrift
  • Praktisk og flott stativ 
Julestemning på boks! Her får du den gode, kjente Kongerøkelsen som er laget på Svanelaboratoriet etter gamle oppskrifter, med det klassiske kongestativet og en slukker. Settet består av: Kongestativ, en boks med røkelse og slukkeskje. Kongerøkelse inneholder kun de beste ingredienser og de 17-18 innholdsstoffene importeres fra hele verden. Røkelsen varmes opp ved hjelp av telyset på stativet, og sprer en umiskjennelig duft av jul! Kongestativet leveres som gavepakning – i gjennomsiktig plastboks, vedlagt en boks Kongerøkelse, lyseslukker og litt informasjon om produktene og historien bak.

Urter, kryddere og aromatiske oljer
Den viktigste komponenten i Kongerøkelse er røkelsesharpiksen, olibanum – eller virak på norsk – som høstes i Sudan. Andre komponenter er rød sandelved fra Gabon eller Etiopia, roseblader fra Pakistan, lavendelblomst fra Kina, koriander fra Romania samt et titalls andre urter, kryddere og aromatiske oljer.

Legg en god teskje Kongerøkelse i Kongestativet. Varm opp med et telys, påse at varmen fra lyset fører til smelting av røkelsesharpiksen (harpiksen fester seg på varmeplaten). For lav oppvarming kan gi for svak duft av røkelse – det er derfor viktig å bruke telys som gir nok varme.

Det anbefales at man bruker telys av stearin med aluminiumsbeger. Helst bør lyset ha nokså kort brenntid, kanskje 4-6 timer, og brenne med god flamme.

Tips: Legg et lag aluminiumsfolie i bunnen av varmeskålen, så slipper man å skrape fastbrent røkelsesharpiks ut av selve skålen.

Forsiktighetsregler:
Plassér alltid stativ for røkelse på stødig underlag som tåler sterk varme. Plasser det aldri i en reol eller i nærheten av gardiner, bordpynt eller andre brennbare ting. Unngå å flytte stativet når lysmassen er flytende, bruk lyselukker istedenfor å blåse ut lyset. La aldri barn være alene med lys og/eller røkelse. Forlat aldri rom med brennende lys. Påse at brukt røkelse er helt avkjølt før den kastes i restavfallet.

Gode råd

For at Kongerøkelse skal gi fra seg den rette duften, er god oppvarming helt nødvendig. Gjennom årene har vi erfart at noen telys ikke egner seg så godt til oppvarming av Kongerøkelse, rett og slett fordi de utvikler for lite varme. Av og til har vi fått høre at røkelsen ikke dufter som forventet – det skyldes så godt som alltid utilstrekkelig oppvarming. Vi anbefaler at man bruker telys av stearin med aluminiumsbeger. Helst bør lyset ha nokså kort brenntid, kanskje 4-5 timer, og brenne med god flamme. Like viktig som at telyset brenner godt, er avstanden mellom telyset og varmeplaten. I dagens versjon av Kongestativet har vi kortet ned avstanden i forhold til tidligere. Vi håper dette vil bidra til at den gode duftutviklingen blir mindre avhengig av typen telys. Det skal bli varmt nok til at harpikskornene i Kongerøkelsen smelter. Det betyr også at det ikke er noe stort poeng å fylle varmeskålen veldig full av røkelse, i og med at det vil kunne være vanskelig å få varmet opp hele mengden godt nok. Bruk heller tynnere lag og skift innholdet oftere. En praktisk detalj: Det kan være plundrete å rengjøre varmeplaten for smeltet og faststivnet harpiks. Legg gjerne litt aluminiumsfolie mellom varmeplaten og røkelsesblandingen, så går rengjøringen lettere.

DUFT OG FORDAMPNING
I en duftblanding vil noen komponenter fordampe raskere enn andre. Dette kjenner vi fra bruk av parfyme på huden – det dufter annerledes straks etter at parfymen er påført enn etter at det har gått litt tid. Til slutt er det nesten ingen duft igjen. Slik er det også med Kongerøkelse. Når du plasserer røkelsen i skålen og starter oppvarmingen, går de «letteste» komponentene av først. Med økende oppvarming kommer hele duftbildet til sin rett. Når du ser at harpikskornene i blandingen smelter, er oppvarmingen god nok til at du får det beste ut av røkelsen. Tradisjonelt brennes røkelse ofte på glødende kull, med tilhørende røykutvikling. Her skiller bruken av Kongerøkelse seg ut, i og med at oppvarmingen ved hjelp av telys kun fører til at de eteriske oljene fordamper uten røykutvikling.

Kongerøkelse 70ml

Julestemning på boks! Her får du den gode, kjente Kongerøkelsen som er laget på Svanelaboratoriet etter gamle oppskrifter. Kongerøkelse inneholder kun de beste ingredienser og de 17-18 innholdsstoffene importeres fra hele verden. Hver eske inneholder 70 ml ferdigblandet røkelse. Varmes med telys på egnede stativer. Svanelaboratoriets Kongerøkelse har vært laget etter nøyaktig samme oppskrift som apoteker Mørk på Svaneapotheket i Oslo utviklet på 1960-tallet. Den viktigste ingrediensen i Kongerøkelse er røkelsesharpiksen, olibanum – eller virak på norsk – som høstes i Sudan. Andre komponenter er rød sandelved fra Kamerun eller Etiopia, roseblader fra Pakistan, lavendelblomst fra Kina, koriander fra Romania samt et titalls andre urter, kryddere og aromatiske oljer.

803650
Bee Merry, Winter berries, duftlys 9cl

Bee Merry winter berries er duftlys av naturlig plantevoks og eteriske oljer. Winter berries gir en aromatisk vinter- og juleduft av bær og appelsinblomst, med et hint av muskat og kanel. Duftlyset er laget av soya- og rapsvoks og tilsatt rene eteriske oljer. Veken er av bomull. De nydelige glassbeholderne er av resirkulert glass og kan gjenbrukes som for drikkeglass, telysholdere el.l. Brennetid: ca 25 timer

N35594
Bee Jolly, Spiced orange, duftlys 9cl

Bee Jolly spiced orange er duftlys av naturlig plantevoks og eteriske oljer. Spiced orange gir en aromatisk vinter- og juleduft av appelsin, med et hint av krydder, nellik og kanel. Duftlyset er laget av soya- og rapsvoks og tilsatt eteriske oljer. Veken er av bomull. De nydelige glassbeholderne er av resirkulert glass og kan gjenbrukes som for drikkeglass, telysholdere el.l. Brennetid: ca 25 timer

N35597
Lenker
Min side