Til toppen
Liposomal Vitamin C

Liposomal Vitamin C

Visste du at vi mangler det nødvendige enzymet for egenproduksjon av vitamin C og trenger tilførsel gjennom kosten?

Mens planter og de aller fleste dyrearter har evnen til å produsere C-vitamin selv, mangler mennesker det nødvendige enzymet for egenproduksjon. Vi trenger derfor tilførsel av vitaminet gjennom kosten og daglig inntak er nødvendig.

C-vitamin bidrar til å opprettholde immunforsvarets normale funksjon. Det benyttes også til produksjon av antistoffer, som beskytter kroppens celler mot for eksempel infeksjoner. I tillegg forbedres C-vitamin opptaket av flere mineraler, blant annet jern. Det er også med i beskyttelsen av celler mot oksidativt stress og kan videre bidra til reduksjon av tretthet og utmattelse.

Det finnes flere gode kilder til vitaminet i kostholdet, slik som i de fleste grønnsaker, bær og frukt, spesielt sitrusfrukt. Behovet for vitamin C varierer. Ved for eksempel høy stresspåkjenning, sykdom og skader bruker kroppen mer av vitaminet enn det den gjør til vanlig.

Normalt er C-vitamin utelukkende vannoppløselig. Det som gjør liposomal C-vitamin spesielt er at det er innkapslet i liposomer. Dette gjør at C-vitaminet både blir vann- og fettoppløselig. Liposomer absorberes lett av kroppen. På den måten blir opptaket av liposomalt C-vitamin svært godt. Liposom-boblene er satt sammen av lecitin som i menneskekroppen finnes i hjernen og i membranene i kroppens celler. Hver boble skal tilføre området i kroppen mer lecitin.

Tradisjonelt har tilskudd av C-vitamin et lavere opptak ved høye doser og mange opplever løs mage ved høyt inntak. Liposomal C-vitamin skal derimot ha opptak på opptil 97 prosent på cellenivå, og tilskuddet skal være mildere for magen - selv ved høye doser.

Liposomal Vitamin C fra BioCare har denne avanserte liposom-teknologien for å sikre høy kvalitet og stabilitet. Tilskuddet har derfor optimalt opptak i kroppen, i tillegg til at det har en god smak av naturlig lime og kommer i miljøvennlig emballasje som kan resirkuleres.