Til toppen
Magnesium

Magnesium

Visste du at magnesium er viktig for flere av kroppens funksjoner og har en sentral rolle i en rekke av kroppens vitale prosesser?⚡️🧠

Magnesium er det fjerde hyppigste forekommende mineralet i kroppen og deltar i mer enn 300 ulike metabolske reaksjoner. Magnesium har en sentral rolle i en rekke av kroppens vitale prosesser, hvor noen av disse er energiproduksjon, regulering av nervesystemet, proteinsyntesen, blodsukkerstabilitet, reparasjon av DNA, kardiovaskulær helse, muskelbevegelse, i tillegg til å ha en antiinflammatorisk virkning.

Magnesium er et essensielt mineral kroppen ikke kan produsere selv og må derfor tilføres via mat og drikke. Mye av den dyrkbare jorden i dag gir ikke et tilstrekkelig nivå av mineraler til plantene som dyrkes og vi må derfor være ekstra nøye med å få i oss disse via mat rik på magnesium og/eller tilskudd.

Det finnes flere forskjellige former for magnesium og hver av disse har litt ulike egenskaper:

Forskning har vist at magnesium-taurat -malat og -citrat er blant de formene som absorberes lettest.

Her tar vi for oss de mer ukjente, men effektive magnesiumformene Taurate og Malate.

Begge er i hovedsak "ionisert", noe som betyr at de er svært tilgjengelige for å bli tatt opp gjennom tarmen og inn i blodet.

Magnesium Taurate fra BioCare er et kompleks av magnesium og aminosyren L-taurin og har taurin som sitt «bærer»-molekyl. Det stabiliserer magnesium, men har også en rekke andre fordeler. Taurin brukes av kroppen for celleutvikling, samtidig som det hjelper magnesium med å reise inn og ut av cellene. Det brukes også til å produsere galle, som fungerer som et potent avgiftningsmiddel. Taurin er også involvert i metabolismen av kalsium og holder hjernecellene i stand.

Magnesium Taurate absorberes lett og hjelper deg med å dekke magnesiumbehovet ditt uten at den gir løs mage som andre tilskudd av magnesium kan gi.

Hvem bør ta Magnesium Taurate?

Magnesiumtaurat er det beste valget av supplement for deg som sliter med kardiovaskulære utfordringer, tretthet, stress og for deg som leter etter noe som kan hjelpe med muskelreperasjon. Det er også det beste alternativet for deg som ønsker å kontrollere blodsukkeret og ved høyt blodtrykk.

Magnesium Malate fra BioCare er et kompleks av eplesyre og magnesium. Eplesyre finnes naturlig i mat, bidrar til optimalt opptak og spiller en viktig rolle i metabolismen. Tilskuddet er laget for å bidra til en rekke viktige funksjoner, som normal muskelfunksjon og vedlikehold av normal bein- og tannstruktur. Magnesium Malate bidrar til balansert energimetabolsime, proteinsyre og nervesystem.

Fordeler med magnesiummalat

En studie fra 1995 i Journal og Rheumatology fant at pasienter med fibromyalgi som tok eplesyre i kombinasjon med magnesium rapporterte betydelige forbedringer i smerte- og ømhetsnivåer. Det har vært få tilsvarende studier siden den gang og mer forskning er nødvendig på magnesiummalat sin effektivitet som et nyttig supplement for pasienter med fibromyalgi og kronisk tretthet.

Fordi magnesiummalat er en type magnesium som lett absorberes av kroppen kan du også ta den for å øke inntaket av magnesium hvid du ikke får i deg nok i kosten. Magnesiummalat leverer omtrent 75 mg elementær magnesium per 500 mg magnesiumsalt. Begge er «i hovedsak ionisert», noe som betyr at de er svært tilgjengelige for å bli tatt opp igjennom tarmen og inn i blodet.