Til toppen

Mandelmel, økologisk fettredusert 400g

Varenummer: N30689
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Mat
Merke: Funksjonell mat

ink. mva.

Økologisk mandelmel - et sunnere mel! Inneholder 40% protein, 8% karbohydrat, 11% fett og 33% kostfiber. Mandelmel kan være et godt alternativ for personer som av ulike grunner ikke vil eller kan spise hvetemel. Dette fettreduserte mandelmelet er finmalte mandler hvor 80% av fettet er tatt ut ved kaldpressing. Mandelmel er svært anvendelig, og kan brukes i baking og matlaging av alle som ønsker å spise sunt. Det gir lav blodsukkerstigning, og er godt egnet for diabetikere.

 

Ingredienser mengde % av RI

 

Alle steder hvor du bruker mel, kan du også bruke mandelmel. Mandelmel oppfører seg litt annerledes enn hvetemel, fordi det mangler gluten. Gluten gjør det mulig for gjærbaksten å heve seg fordi gluten danner et nettverk av små vegger som holder gass og vanndamp innesperret i deigen. Gluten fungerer også som bindemiddel i deigen og gjør den lettere å jobbe med. I gjærbakst kan du erstatte 10-20% av hvetemelet med Mandelmel. Du bør da øke væskemengden med ca 5-10%.

I annen bakst kan du erstatte opptil 100% av melet, men fordi mandelmelet har så høyt fiberinnhold vil det suge til seg mer væske, opptil dobbelt så mye som annet mel. Du bør derfor redusere mengden mandelmel til 50-60% av opprinnelig mengde mel, eller øke væskemengden i oppskriften. Vær oppmerksom på at bakverk med 100% mandelmel vil henge dårligere sammen enn bakverk med hvetemel. Et tips er å tilsette et bindemiddel som Psyllium Husk.

- Lav GI - Lite karbohydrater - Naturlig glutenfritt - Høyt proteininnhold - Rik på vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanterVårt mandelmel inneholder de samme gode fettsyrene som mandler, men i mindre mengder. I mandelmelet er over 80% av fettet fra mandlene fjernet ved kaldpressing, for å gjøre det bedre egnet som mel. Dette gjør at kaloriinnholdet blir redusert med hele 53% i forhold til vanlig mandelmel, og holdbarheten blir også bedre. Dette Mandelmelet holder seg i ett år ved oppbevaring i originalemballasjen.Mandelmel har et høyt innhold av mineraler, bl.a. magnesium, jern, kalium, kobber, mangan og sink. Innholdet av proteiner er også høyt, hele 40%.

Finmalte mandler u/skall 400g

Finmalte mandler uten skall egner seg godt til marsipan og baking. Dette er et mandelmel som inneholder alt fettet i mandlene, i motsetning til det fettreduserte mandelmelet. Holdbarhet er 12 måneder. Åpnet pakke bør oppbevares i kjøleskap.
N30790

Johannesbrød-kernemel (E410) 100g Pulver

Johannesbrødkjernemel er et smaksnøytralt, glutenfritt bindemiddel og fortykningsmiddel. Brukes i supper og sauser for tykkere konsistens, og gjør glutenfritt bakverk mer smidig og elastisk. Kan også brukes til å jevne morsmelk og -erstatning for å gjøre barnets måltid mer tyktflytende. Johannesbrød, karob, fructus ceratoniae eller fructus siliqua dulcis er belgene av johannesbrødtreet, som dyrkes i mange varianter i de fleste middelhavsland.
N30322

Mandler økologiske 250g

Økologiske mandler fra Natur Drogeriet er smakfulle og sunne mandler som kan brukes til bakverk, matlaging eller som hurtig snacks.
N35501

Psyllium Husk - Loppefrøskall ØKOLOGISK 250g

Loppefrøskall er et velkjent hjelpemiddel for fordøyelsen, spesielt ved treg mage. Loppefrø inneholder slimstoffer som i kontakt med vann lager slim som "smører" tarmslimhinnen. Pulveret vil også svelle, og volumøkning i tarm stimulerer naturlige tarmbevegelser. Loppefrøskall bidrar også til å kontrollere blodets kolesterolnivåer.
N35073