Skip to main content
Til toppen
Gratis frakt fra 499,-
Nigellafrøolje - Kleopatras skjønnhetsolje

Nigellafrøolje - Kleopatras skjønnhetsolje

Siden Kleopatras tid har nigellafrøolje vært brukt som en skjønnhetsolje. Oljen kan brukes både innvortes og utvortes.

Nigella Sativa er en av de tidligst dyrkede planter i menneskets historie. Beviset for dette fremkom, da arkeologer oppdaget, at den egyptiske farao Tutankhamons grav inneholdt en flaske nigellafrøolje – til bruk i etterlivet. Gjennom hele historien er nigellafrø blitt mye brukt både i Midtøsten, Middelhavsområdet og Inda, og frøet er i dag svært godt kjent som kulinarisk krydder i disse verdensdelene. 

Nigellafrøoljen er en nydelig olje, som nærer og mykgjør. Når oljen brukes utvortes, fuktes huden.

  • Kan brukes både innvortes og utvortes
  • God olje til tørre og sprukne hæler, knær og hender
  • Super til tørre hårtupper

Siden Kleopatras tid har nigellafrøolje vært brukt som en skjønnhetsolje. Når du smører den på huden, gjenoppbygges den naturlige lipid-barrieren, som hjelper huden til å binde fukt og bevare den myk og fin. Oljen er veldig god å bruke til tørre og sprukne hæler, knær og hender, og kan med fordel brukes til tørre hårtupper.
Oljen kan også brukes innvortes i begrensede mengder.

Nigellafrø, som også kalles Black seed, svartkarve eller legesvartkarve, er harde, sorte frø og smaker litt bittert som karse. De har både en kraftig pepperaktig smak, men også en lett sødme, som gjør den spesiell. Duften minner om drysset på tyrkisk brød og det er en lang tradisjon for bruk av det lille frøet i Midtøsten.
Hos Arnika.no kan du kjøpe Nigellafrø som olje, i kapsler og som frø.

Lenker
Min side