Skip to main content
Til toppen
Tørkede urter -25% Hair Volume -25% NutriLenk Gold for leddene -25% Tilbud på D-vitamin

Storborre rot - Burrerod - (Arctium lappa) skåret 100g Tørket urt

Varenummer: N34333
EAN: 5703137906614
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Mat
Merke: Natur-Drogeriet A/S
ink. mva.
Storborre kan bli opptil 2 meter høy og har store hjerteformede blader og små, rød-fiolette blomster. Røttene, som er en meter lange, spises som en grønsak i bl.a. Japan, hvor de går under navnet Gobo. I Middelalderen ble Storborre også dyrket i Europa, og røttene ble brukt som en grønsak. Smaken minner om artisjokk, som Storborre er i familie med.

Storborre / Burrerot, skåret (Arctium lappa)

 

1 strøken ts pr. kopp kokende vann. Trekketid 5-10 min. Siles med tefilter. 1 kopp inntas til hvert måltid.
Kan brukes i bitter.
Kan brukes som plantefarge og gir oransje og grå fargenyanser.

Planten vokser i Norge, og spesielt de tørkede blomstene gjør seg bemerket fordi de såkalte 'borrene' henger seg fast i tøy og dyrepels etter en gåtur i kratt og skog.Nå til dags anvendes røttene sjeldent i matlaging, med unntak av Italia. Brasil og Portugal. Roten ble tradisjonelt brukt i Storbritannia som aroma i urtete, hvor den ble brukt sammen med Løvetann - en blanding som fortsatt lages.
Storborrerot/Burrerod (Arctium lappa) 1000g tørket Urt

Røttene til storborre, som er en meter lange, spises som en grønsak i bl.a. Japan, hvor de går under navnet Gobo. I Middelalderen ble storborre også dyrket i Europa, og røttene ble brukt som grønsak. Smaken minner om artisjokk, som også er en tistel. Røttene brukes fremdeles til mat i Italia, Brasil og Portugal. Roten ble tradisjonelt brukt i Storbritannia som aroma i urtete. Urten kombineres ofte med løvetann.

N33492
Min side