Skip to main content
Til toppen
Gratis frakt fra 499,-
Våre beste tips for å dempe søtsug

Våre beste tips for å dempe søtsug

Sliter du med søtsug? Har du alltid lyst på noe søtt? Vi viser deg grepene du selv kan ta i kampen mot søtsuget!

Kanskje er det slik at du føler en stor trang til noe noe søtt på kvelden?  Det kan være mange årsaker til hvorfor du opplever søtsug. Her får du 6 grunner til hvorfor du får søtsug og hva du kan gjøre med det:

  1. Stabilt blodsukker. For å få et stabilt blodsukker er det viktig å spise balanserte, fullverdige måltider og unngå å småspise gjennom dagen. Husk å inkludere gode kilder til både fett og protein til hvert måltid, og velg lavglykemiske karbohydrater.  
  2. Få i deg nok næringsstoffer. Dersom du craver noe søtt kan det være at du egentlig mangler et enkelt eller flere næringsstoffer. I tillegg til rådene under første punkt er det viktig å velge grønnsaker i alle regnbuens farger og å bruke godt med krydder og urter, både ferske og tørkede. Ta gjerne en blodprøve hos fastlegen for å sjekke din status. 
  3. Få nok kvalitetssøvn. Dette har du kanskje kjent på allerede. En natt med dårlig søvn kan fort føre til at du har lyst på noen raske kalorier for å få opp energinivået. Søvnbehovet er individuelt, men mellom 7-9 timers kvalitetssøvn er nødvendig for mange. Prøv å finne ut av hvor ditt behov ligger for å fungere optimalt. 
  4. Stress ned og finn ut av om dine behov er dekket. Lettere sagt enn gjort? Definitivt. Men det å kartlegge dette for en selv, og bli klar over sine egne mønstre, kan være til stor hjelp. Stress, uro og ubalanser i kroppen kan fort føre til at søtsuget melder seg. Skriv gjerne en liste over hva som bekymrer deg og hva som gjør deg glad. Prøv å finne ut av hvilke bekymringer du kan gjøre noe med og gjør mer av det som gir deg følelsen av glede. Inkluder gjerne mindfulness, yoga eller meditasjon i hverdagen.  Unngå å spise når du er stresset. Stress øker blodsukkeret i kroppen og vil i tillegg påvirke metthetsfølelsen. 
  5. Få i deg nok væske. Ofte forveksler vi tørste med sult. Pass på å drikke nok vann gjennom dagen. Et godt væskeinntak vil ofte gi fargeløs eller lys gul urin.
  6. Prøv å kutte ned på søte fristelser. Både tilsatt sukker og kunstig sukker kan trigge søtsug. Å kutte ned på dette og eventuelt erstatte det med hjemmelaget blodsukkerbalanserende varianter, kan hjelpe stort på søtsug.

 

Ønsker du enda mer hjelp til å bekjempe søtsuget, så finner du her 6 produkter som demper søtsuget.

Vi anbefaler denne oppskriften på Energikuler med lakris som et godt alternativ til andre søte fristelser.

Lenker
Min side