Til toppen
6 produkter som demper søtsuget

6 produkter som demper søtsuget

Mangler og ubalanser kan gi ustabilt blodsukker med søtsug. Se listen over hvilke 6 produkter du kan inkludere for å dempe søtsuget.

 1. Magnesium. Lavt nivå av magnesium kan ofte ha sammenheng med søtsug. Magnesium må være tilstede i energiomsetningen, og er viktig for elektrolyttbalansen. Magnesium reduserer tretthet og utmattelse, og bidrar til normale psykologiske funksjoner. Du kan ta magnesium tilskudd i mange former. For ekesempel Magnesium pulver fra Plantforce, BioCare eller SHIFT, eller i kapsel fra BioCare eller Solaray

 2. Krom. Bidrar til å opprettholde normale blodsukkernivåer og til makronæringsstoffskiftet. Krom er kjent for å bidra til stabilt blodsukker, og er et hjelpestoff i glukosetoleransefaktor (GTF) som medvirker til å regulere blodsukkeret i samspill med insulin i kroppen. Flytende krom er enkelt å innta og gir et godt opptak.

 3. Omega-3. Er blant annet med på å skape fettsyrebalanse.  Omega-3 tilskudd fås både som animalsk basert på fisk, krill og vegansk.

 4. Insu Complex. Inneholder både kanelbark, bukkehornsfrø og krom som alle bidrar til et balansert blodsukker. 

 5. Te. En søt og smaksrik te kan tilfredsstille søtsuget. Hva med for eksempel te laget av lakrisrotfennikel eller Chai te med ceylon kanel?

  Ceylon kanel: Forskning viser at ceylon kanel senker blodsukkeret og fettstoffer i blodet hos de med diabetes type 2 med opptil 30 prosent. Kanel er dessuten rik på blant annet antioksidanter.
   
 6. Frisk smak i munnen. Dersom du ofte sliter med søtsug etter et måltid kan det å få en fresh smak i munnen hjelpe. Tannkrem og tyggegummi er perfekt til dette. 
   

Les også Våre beste tips for å dempe søtsuget. Her kan du lese om hva som kan være årsaken til søtsuget, og hvilke grep du kan du gjøre i kampen mot søtsuget.