Til toppen

Koriander, hel, Økologisk 100g

Varenummer: N35614
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Mat

ink. mva.

Korianderfrø smaker vesentlig annerledes enn frisk koriander; mer fruktig og nøtteaktig enn bladene og resten av planten. Økologiske korianderfrø kan brukes hele eller knust. Korianderfrø er mye brukt i det asiatiske kjøkkenet; i supper, indisk mat, thai curryretter og wokretter. Kan også brukes til urtete. Koriander tilhører skjermplantefamilien og har tredelte, flikete blader på tynne stilker. Det er en ettårig urt, som får små, hvite blomster, før den setter frø.

Økologisk hel koriander (Coriandrum sativum)

Brukes til matlaging som krydder.

Den nøtteaktige smaken i korianderfrøene kan fremheves ved å tørriste dem kort tid i en varm stekepanne.

I urtete: ½-1 ts. urter per kopp kokende vann. Trekketid: 5-10 min.

Koriander, hel (Coriandrum sativum) 100g

Korianderfrø smaker anderledes enn frisk koriander. De er mer fruktige og nøtteaktige enn blad, stilk og røtter. Den nøtteaktige smaken i korianderfrøene kan fremheves ved å tørriste dem kort på en varm stekepanne. Krydderet brukes mye i Asia, bl.a. i supper, indisk mat, thai curries og wokretter. Kan også brukes til urtete.
N30872

Oregano - Origanum Vulgare, økologisk 40g Tørket urt

Økologisk dyrket oregano, tørket og skåret.
N33464

Salvie (Salvia officinalis), økologisk 90g Tørket urt

Økologisk tørket salvie til bruk som krydder. Salvie krydderet har en meget kraftfull smak, smaken er en blanding av eukalyptus, sitron og kamfer. Salvie brukes mye i det sydeuropeiske kjøkken.
N31385

spisskummen (Cuminum cyminum) 100g

Spisskummen / spidskommen er et krydder med sterk og søtlig duft, og en lett bitter smak. Krydderet brukes spesielt ofte i mat fra India, Midtøsten og Mellom-Amerika. Det brukes gjerne i risretter og kjøttretter med lam, okse eller kylling, men også i supper og grønnsaksretter, samt chutney og pickles. Kjente eksempler er: falafel, shawarma, kebab og chili con carne. Spisskummen inngår som oftest i karriblandinger, i noen chiliblandinger og i garam masala.
N35468