Alt du trenger er:
- 100 g dadler uten sten
- 100 g mandelmel
- 100 g mandler
- 6 ss kakaopulver
- 40 g Plantforce proteinpulver med sjokoladesmak
- 2 ss kokosolje
- 2-3 ss valgfri sirup, f.eks. Sukrinsirup eller daddelsirup
- 1 ss kokossukker
- 1 ss tahini eller nøttesmør
- 1/3 ts himalayasalt
- 2 dråper steviosa vanilje
- 35 g Vgan mørk sjokolade hakket i biter
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor, bortsett fra sjokoladen, og kjør til en deig som begynner å samle seg. Smak på deigen for å se om du ønsker mer søtning.
Tilsett den hakkede sjokoladen og bland godt. Ha deigen i donutformer av silikon eller andre former du ønsker. Du kan også forme deigen med hendene.
Sett i fryseren eller kjøleskapet i ca. 1 time, så de får satt seg ordentlig.
Blå glasur:
- Kokoskrem (den stivnede delen av en fullfet kokosmelk på blikkboks som har stått i kjøleskap i minimum ett døgn)
- Steviosa vaniljedråper
- Blåbærpulver eller blå spirulina
- Øyne får du kjøpt på for eksempel Meny
Lag glasuren ved å starte med å røre kokoskremen myk. Tilsett så det blå pulveret til ønsket farge og deretter vaniljedråper til ønsket smak.
Pynt donutsene med kremen og deretter med øynene.
Sett kaldt eller server direkte.
Happy Halloween