ink. mva.
Sukrin Mandelmel er et sunnere mel som inneholder 40% protein, 8% karbohydrat, 11% fett og 33% kostfiber. Mandelmel kan være et godt alternativ for personer som av ulike grunner ikke ønsker eller kan spise hvetemel. Dette fettreduserte mandelmelet er finmalte mandler hvor 80% av fettet er tatt ut ved kaldpressing, og er lavglykemisk. Mat med lav GI gir jevnere energi og hunør, og gjør det lettere å holde en normal vekt. Mandelmel er svært anvendelig, og kan brukes i baking og matlaging av alle som ønsker å spise sunt. Det gir lav blodsukkerstigning, og er godt egnet for diabetikere.
Oppgitt næringsinnhold per 100 g:
Mandelmelet kan brukes til veldig mye, både baking og matlaging. Der du pleier å bruker vanlig mel, kan du erstatte deler av dette med Mandelmel. Ettersom Mandelmel ikke har gluten vil det oppføre seg annerledes enn alminnelig hvetemel. I gjærbakst kan du erstatte 10-20 % av hvetemelet med Mandelmel. Du bør da øke væskemengden med ca 5-10 %. Ved annet enn gjærbakst så kan opptil 100 % av melet erstattes. Men vær oppmerksom på at Mandelmel vil suge til seg mer væske pga det høye fiberinnholdet. Mengden Mandelmel bør derfor reduseres til 50-60 % av opprinnelig mengde mel, eller du kan øke væskemengden i oppskriften. Bakverk med 100 % Mandelmel vil henge dårligere sammen enn bakverk med hvetemel. Et tips er å tilsette et bindemiddel som Husk.