Til toppen

Sukrin Mandelmel fettredusert 400g

Varenummer: N36404
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Mat
Merke: Funksjonell Mat

ink. mva.

  • Lav GI
  • Lite karbohydrater
  • Høyt proteininnhold
  • Naturlig glutenfri
  • Fiberrik

Sukrin Mandelmel er et sunnere mel som inneholder 40% protein, 8% karbohydrat, 11% fett og 33% kostfiber. Mandelmel kan være et godt alternativ for personer som av ulike grunner ikke ønsker eller kan spise hvetemel. Dette fettreduserte mandelmelet er finmalte mandler hvor 80% av fettet er tatt ut ved kaldpressing, og er lavglykemisk. Mat med lav GI gir jevnere energi og hunør, og gjør det lettere å holde en normal vekt. Mandelmel er svært anvendelig, og kan brukes i baking og matlaging av alle som ønsker å spise sunt. Det gir lav blodsukkerstigning, og er godt egnet for diabetikere.

Oppgitt næringsinnhold per 100 g:

Næringsinnhold mengde 100 g 
Energi (kcal) 366 kcal
Fett 10 g
 - herav mettet fett 1 g
Karbohydrater 11 g
- herav sukkerarter 8 g
Kostfiber 13 g
Protein 51 g
Salt 0 g
   
Ingredienser: Skåldede, fettreduserte og malte mandler. 

Mandelmelet kan brukes til veldig mye, både baking og matlaging. Der du pleier å bruker vanlig mel, kan du erstatte deler av dette med Mandelmel. Ettersom Mandelmel ikke har gluten vil det oppføre seg annerledes enn alminnelig hvetemel.

I gjærbakst kan du erstatte 10-20 % av hvetemelet med Mandelmel. Du bør da øke væskemengden med ca 5-10 %.

Ved annet enn gjærbakst så kan opptil 100 % av melet erstattes. Men vær oppmerksom på at Mandelmel vil suge til seg mer væske pga det høye fiberinnholdet. Mengden Mandelmel bør derfor reduseres til 50-60 % av opprinnelig mengde mel, eller du kan øke væskemengden i oppskriften. Bakverk med 100 % Mandelmel vil henge dårligere sammen enn bakverk med hvetemel. Et tips er å tilsette et bindemiddel som Husk.

Finmalte mandler u/skall 400g

Finmalte mandler uten skall egner seg godt til marsipan og baking. Dette er et mandelmel som inneholder alt fettet i mandlene, i motsetning til det fettreduserte mandelmelet. Holdbarhet er 12 måneder. Åpnet pakke bør oppbevares i kjøleskap.
N30790

Helios Glutenfri Lys Bakemiks øko 600g

Helios Lys Bakemiks lar deg og dine nyte glutenfri bakst som både smaker godt og er bra for kroppen. Helios bruker kun ingredienser som er naturlig glutenfrie og kjent for sin gode sammensetning av næringsstoffer, som teffmel og loppefrøskall. Miksen er allsidig i bruk, og et supert utgangspunkt for alt av lys bakst - fra brød og pizzadeig til vafler, kaker og boller.
N35952

Sukrin Fiberfin Fiberrikt mel 400g

FiberFin er basert på resistent stivelse som er et spesielt gunstig fiber med godt dokumenterte helsefordeler. Resistent stivelse fyller opp magen, forlenger metthetsfølelsen og øker forbrenningen av fett. FiberFin kan tilsettes bakverk og endrer ikke smaken, men øker fiberinnholdet og senker belastningen på blodsukkeret. FiberFin forandrer ikke smak eller konsistens på baksten, men tilfører masse gode fordeler!
N36402

Sukrin kokosmel, ØKO 400g

Sukrin Kokosmel er et naturlig glutenfritt mel som er rikt på fiber. Økologisk kokos er tørket og fettredusert, og deretter finmalt for å lage kokosmel. Kokosmelet har en naturlig søt smak og er mye brukt i proteinbarer og lignende. Gjerne i kombinasjon med proteinpulver for god proteinbakst. For å få et godt tilskudd av fiber og redusere karbohydrater, så kan du erstatte opptil 1/4 av hvetemelet i bakeoppskrifter med Kokosmel.
N36269