Helios har siden 1969 stått for kjærlighet til ærlig mat og drikke. Helios gjør det lett å velge mat som både smaker godt og gjør godt – både for din og klodens helse.
Det fins mange ulike siruper, Helios Agavesirup gir naturlig søtning med lav glykemisk indeks og med mange bruksområder! Agavesirup har en nøytral, søt smak som passer spesielt godt til desserter, smoothies, dressinger, pannekaker, bakverk og i varme drikker. Helios Agavesirup er en lettflytende, økologisk sirup utvunnet fra Agaveplanten. Agavessirup er ca 25% søtere enn sukker, så reduser mengden noe i forhold til vanlig sukker.
Helios Bakepulver er helt økologisk og helt uten fosfat. Flott og luftig bakst hver gang. Nøye, utvalgte råvarer av høy kvaitet, kun tre helt naturlige ingredienser. Naturlig uten gluten.
Helios Basilikum består av grønn økologisk basilikum som er soltørket og skånsomt behandlet for å beholde mest mulig smak og aroma. Basilikum er et kjent, klassisk Middelhavskrydder.
Helios Belugalinser er økologiske små sorte linser med fast konsistens og delikat smak. Allsidig planteprotein til salater, supper og gryter. Delikate, sorte linser som har fått sitt navn fordi de kan minne om belugakaviar.
Helios Vaniljepulver gir deg den eksklusive, fyldige og søte vaniljesmaken. Vaniljen er hentet fra vaniljeorkideer som er håndpollinert, høstet, gjæret, forvellet og tørket i flere måneder. Mange bruksområder, som smakssetting av desserter og bakst. Drøy i bruk.
Økologiske Cashewnøtter fra Helios som er unike med sin milde, myke smak og således perfekt som snacks, i bakverk og i desserter. Cashewnøttene er så gode akkurat slik naturen har laget dem, så disse nøttene er verken varmebehandlet eller tilsatt salt. Cashewnøtter er en kilde til protein og kostfiber, og har et høyt innhold av magnesium, jern og sink.
Helios Cashewsmør naturell er et økologisk og eksklusivt cashewnøttsmør med deilig, kremet konsistens. Nydelig og ekte smak som gjør seg godt som pålegg, i kaker og desserter, og hjemmelagde energibarer. Cashewnøttesmør er en kilde til protein og kostfiber og med et høyt innhold av magnesium, jern og sink.
Aromatisk og skarp håndskåret Ceylon Kanel fra Helios. Denne caylon kanelen er dyrket i noen av verdens beste jordbruksområder, Emballasjen sikrer at smak, duft og farge bevares hele veien fra jord til bord.
Eplecidereddik 5% fra godkjent økologisk og biodynamisk (Demeter) jordbruk. Epleeddiken er laget av ren press-saft av hele økologiske, biodynamiske epler (ikke konsentrat). Naturlig fermentert og uten tilsetningsstoffer av noe slag. Eddiken er ufiltrert og upasteurisert. Det kan derfor dannes bunnfall i flasken. Ristes før bruk.
Eplecidereddiken fra Helios er laget av ren pressesaft fra hele økologiske, biodynamiske epler. I tillegg er den er ufiltrert, upasteurisert og ikke fra konsentrat. Helios Eplecidereddik har 5% styrke, den er klar i fargen og har en aromatisk og syrlig smak. God å bruke til dressinger, marinader og sauser. Du kan også ha litt i vannet når du renser frukt og bær.
Helios Lys Bakemiks lar deg og dine nyte glutenfri bakst som både smaker godt og er bra for kroppen. Helios bruker kun ingredienser som er naturlig glutenfrie og kjent for sin gode sammensetning av næringsstoffer, som teffmel og loppefrøskall. Miksen er allsidig i bruk, og et supert utgangspunkt for alt av lys bakst - fra brød og pizzadeig til vafler, kaker og boller.
Nyt glutenfri bakst som både smaker godt og er godt for kroppen med Helios Mørk Bakemiks. Laget kun på naturlig glutenfrie ingredienser og med en god sammensetning av næringsstoffer, som teffmel og hirseflak. Miksen er allsidig i bruk, og er et supert utgangspunkt for alt av grovt bakeverk - fra brød og rundtstykker til horn og grove pizzasnurrer.
Økologisk Quinoamel er et næringsrikt og naturlig glutenfritt mel fra Helios. Du kan erstatte inntil halvparten av annet mel for en mer næringsrik bakst, Quinoamel er svært allsidig og kan brukes til brøddeiger, rundstykker, vaffel- og pannekakerøre eller grøt. Supert også som glutenfritt bindemiddel i supper og sauser. Quinoa er et lite frø som er svært næringsrikt og tettpakket med aminosyrer, vitaminer og mineraler.
Økologisk Grillkrydder fra Helios er en helt ren og naturlig krydderblanding inspirert av sommer, saltvann og sol med en grønn, frisk vri. Bruk krydderet på alt som kan grilles eller stekes. Passer ekstra godt til hvitt og rødt kjøtt. Grillkrydderet er laget helt uten tilsetningsstoffer.
Helios Gurkemeie er finmalt, økologisk kvalitetskrydder som smaker like intenst og glødende som det ser ut. Gurkemeien er super som smakstilsetter og et naturlig fargestoff. Gurkemeie bruker vi gjerne i karri, chutney til kylling, koke med risen, linseretter, smoothies og varme lattedrikker som Gullmelk.
Helios Hasselnøttsmør Naturell er et rent, økologisk smør av hasselnøtter. Delikat farge og konsistens og består kun av kvernede hasselnøtter. Hasselnøttesmøret har et høyt innhold av kostfiber, vitamin B8 (Biotin), vitamin E og magnesium.
Helios Himalayasalt er et delikat, rosa salt som er utvunnet for hånd, uten eksplosiver. Den karakteristiske rosa fargen kommer av dets unike sammensetning av mineraler. Himalayasaltet fra Helios er helt naturlig og uraffinert salt.
Økologiske Hirseflak fra Helios. Hirse er en av de eldste kornsortene vi kjenner til og er med sin milde fine smak både anvendelig og næringsrikt. Hirse har et lavt innhold av mettet fett og er en kilde til proteiner. Ypperlig til grøt, frokostblandinger, bakeverk, brød og rundstykker m.m.
Helios Kardemomme er økologisk og kaldmalt nydelig krydder. Kaldmalingen gjør at mest mulig av smaken bevares fra jord til bord. Aromaer og eteriske oljer bevares ved hjelp av kaldmalingen av frøkapslene med kardemomme. Resultatet er et helt rent og ekte krydder som passer ypperlig til bakst, karri-retter og for nye smaksopplevelser i kaffe og te.
Kokosflakene fra Helios er laget av ferske, modne kokosnøtter fra Sri Lanka. Kokosflak, eller kokoschips om du vil, er knasende sprø og kan spises som de er eller brukes som topping på en smoothie, kake, dessert eller blandes i for eksempel en müsli. Helios økologisk Kokosflak Naturell er naturlig hvite i fargen og har en deilig, frisk smak av kokos.
Kokossukker er et naturlig, uraffinert sukker med mild karamellaktig smak. Kan minne litt om brunt sukker. Helios Kokosblomstsukker fremstilles av nektaren til blomstene som vokser på kokosnøttpalmen. Nektaren høstes av lokale bønder og varmes varsomt opp slik at det dannes sukkerkrystaller. Da får man et naturlig, uraffinert sukker.
Helios Linfrøolje er en flott økologisk olje med verdifulle umettede fettsyrer. Linfrøoljen fra Helios er kaldpresset og uraffinert, og den er mild i smaken. Oljen er passer ypperlig på salater, i smoothies og frokostblandinger.
Helios Lønnesirup har en delikat smak og nydelig aroma, et deilig alternativ til sukker. Lønnesirupen er et rent naturprodukt og fremstilles ved at saft tappes fra lønnetrær øst i Canada. Til 1 liter lønnesirup trengs det 40 liter saft! Bruk lønnesirup på pannekaker, desserter, ost, i marinader og til baking.
Lyst Mandelsmør fra Helios er et økologisk og smakfullt mandelsmør med deilig konsistens. Mandelsmøret er er kun laget av finmalte og avskallede mandler, og er et godt alternativ til peanøttsmør. Nøttesmøret er en bra proteinkilde med høyt innhold av kostfiber, vitamin B8 (Biotin), vitamin E, kalsium og magnesium. Nydelig Mandelsmør til brødskiven, smoothiebowlen, i havregrøt, pastasalat, kaker, cookies, sauser og dip.
Økologiske mandler fra Helios Mandler er dyrket med kjærlighet og er nøye utvalgt. Disse mandlene er så gode akkurat slik naturen har lagd dem, så de er verken varmebehandlet eller tilsatt salt. Spis de som snacks, bruk mandlene matlaging, bakst eller hjemmelaget marsipan. Mandler har høyt innhold av sunt fett og er rik på fiber og fosfor.
Nydelig, økologisk mango i tynne skiver som har fått lov til å tørke i solen. Tørket mango kalles naturens vingummi, det er lett å forstå når man smaker den deilige søte smaken med litt syrlighet og den seige, gode konsistensen. Passer ypperlig som snacks, men prøv den gjerne også i gryteretter.
Helios Olivenolje har en mild og rund smak, og kan brukes til det meste. Denne extra virgin olivenoljen er økologisk, filtrert og uraffinert. Oljen setter en ekstra spiss på middelhavsretter og grillmat, og passer perfekt til salater og marinader pga sin gode smak.
Økologisk og soltørket Oregano er selve smaken av Middelhavet og italiensk mat. En klassiker på kjøkkenet med mye smak hele veien fra jord til bord. Oregano er krydderet som er perfekt til pizza, pasta og ostesmørbrød!
Helios Grønn Pesto med Basilikum er økologisk og passer alle som er glad i italiensk mat. Perfekt Pesto hvis du har allergener, eller ønsker å leve vegansk. Laget i Italia og med et ekstra høyt innhold av basilikum. Fri for gluten, nøtter, laktose, melk og konserveringsmidler.
Økologiske soltørkede krydderurter som utgjør et særdeles smakfullt pizzakrydder. Helios Pizzakrydder er en klassisk krydderblanding inspirert av området rundt Middelhavet. Friske, soltørkede urter blir varsomt behandlet for å bevare den nydelige smaken og aromaen. Krydderblandingen er like god på pasta, lasagne og andre tomatretter. Smakene passer perfekt på pizza.
Helios Potetkrydder er et velsmakende krydder spesiallaget til potet. Helt naturlig og nydelig ren blanding av paprika, hvitløk, rosmarin, sennep, pepper og cayennepepper som hever smaken uansett om det brukes før, under eller etter tilberedning.
Økologisk Ramsløk fra Helios er tørket, viltvoksende ramsløk som er høstet på våren når den smaker aller best. Smaken kan minne om en blanding av gressløk og hvitløk. Ramsløken har mange bruksområder og passer perfekt til kjøtt, fisk, skalldyr, egg, pasta og salater. Prøv den også til dressing, urtesmør, marinade, eller som et grønt dryss på brød, pizza eller pasta.
Helios Riskaker har et deilig mørkt sjokoladetrekk. Riskakene er økologiske og laget på fullkornsris. Prøv de lette og luftige Helios Riskaker med mørk sjokolade som snacks til en kopp kaffe eller te.
Helios Rårørsukker Lyst er laget av økologisk dyrkede sukkerrør. Rårørsukkeret fremstilles ved at sukkerrørene vaskes og deretter kaldpresses. Saften filtreres og kokes opp i en vakuumtank. Da vil vannet fordampe og igjen blir det sukkerkrystaller. Denne fremstillingsprosessen gjør at produktet beholder sin naturlige smak. Rårørsukker med god smak og fin konsistens.
Helios Soyasaus Tamari er en økologisk tradisjonell japansk soyasaus. Denne er tykkere, mørkere og fyldigere enn en vanlig soyasaus, og oppleves rikere. Helios Tamari lages av soyabønner, kildevann og havsalt som legges til gjæring i store trefat. Sausen modner der i to år før tapping. Tamari Soyasaus er nydelig til supper, sauser, grønnsaks-, kjøtt-, og fiskeretter, marinader og dressinger. Kan erstatte salt ved koking av ris, og selvskreven til sushi og dumplings.