Skip to main content
Til toppen
Gratis frakt fra 499,-
Kokos Panna cotta

Kokos Panna cotta

Oppskrift på Kokos-pannacotta med bringebærsaus og karamelliserte mandler - Den ultimate festdesserten som kan lages vegansk og glutenfri.

Kokos panna cotta; Her som en fest-trio:

 

1 ss gelatin økologisk eller 1 ts agar agar (vegansk)

2 bokser kokosmelk (250ml x 2, for eksempel økologiske i pappkartong fra Santa Maria)

1/2 lime

1 ts vaniljepulver eller Plantforce proteinpulver med vaniljesmak 

4 ss sukrinsirup 

 

Varm forsiktig opp en av kartongene med kokosmelk, men ikke la det koke. Tilsett deretter gelatin/agar agar og visp til den er helt oppløst. Pass på at det ikke blir igjen små klumper i blandingen. Ha så i resten av ingrediensene og bland godt. Fordel panna cottaen i serveringsglass (ca. 4stk.). Sett i kjøleskap i rundt 4 timer til den har stivnet helt.

 

Bringebærsaus

 

2 dl frosne bringebær

1 dl vann

3 ss sukrinsirup (eller annen søtning)

1 ts FOS (kan droppes)

1/2 lime

 

Kok bærene til de er helt tinte. Rør inn resten av ingrediensene. Bruk enten en gaffel til å mose bærene eller en blender. Om du ønsker en glatt konsistens siler du sausen. Ha over i et glass og la avkjøles helt i kjøleskap. Fordel over panna cottaen før servering. Topp gjerne med friske bær og karamelliserte mandler.

 

Karamelliserte mandler

 

40 g mandler

1/2 ts Cocosa extra virgin kokosolje

1 ss sukrinsirup

1 klype Himalayasalt

 

Smelt kokosolje i en stekepanne. Tilsett mandlene og stek til de er gyldne. Ha deretter i resten av ingrediensene og bland godt. Ha over i en bolle og la avkjøles. Perfekt topping til panna cottaen.

 

Lenker
Min side