Skip to main content
Til toppen
Gratis frakt fra 499,-
8 urter for økt energi

8 urter for økt energi

Finn din favoritt blant urter som gir deg den ekstra energien du trenger. Spennende adaptogene urter!

Urter er en fellesbetegnelse for en rekke plantearter som i hovedsak brukes til mat, smakstilsetninger, medisiner eller parfymer. 

Når energien skorter er det lett å ty til konvensjonelle energidrikker fulle av sukker, koffein og andre stimulanter som ofte i tillegg inneholder en mengde tilsetningsstoffer vi ikke kan uttale navnet på. Da er det godt det finnes gode alternativer. I urteverden kan du finne en favoritt som passer dine behov.

Er du sensitiv til koffein kan adaptogene urter være et godt alternativ. Adaptogene urter inneholder plantestoffer som er i stand til både å stimulere og hemme de samme funksjoner i kroppen, alt avhengig av det aktuelle behovet. Adaptogener er generelt styrkende og kan bidra til at man får energi og takler stress på en bedre måte. Med mange alternativer presenterer vi 8 energigivende urter for deg:

Ginseng

Panax rød ginseng er en av de mest kjente adaptogene urtene og kan virke som en mental oppkvikker og kan forbedrer fysisk og psykisk prestasjonsevne. Enkelte hverdager krever litt ekstra energi - fysisk eller mentalt. Rød Panax Ginseng inneholder Panax ginseng med 400 mg ginsengrot og 26 mg ginsenosider pr. kapsel. Fremstilles av panax ginsengrøtter som dampes før de tørkes, og derved får den røde fargen på overflaten.

Guarana

Guarana eller Paullinia cupana er en klatreplante som vokser i Amazonas-regionen. Pulveret er fremstilt av frøene til plantens frukt. Det har et naturlig innhold av guaranin (koffein) på 3-4%. Guarana er en adaptogen urt og sammen med koffein bidrar den til energi og kan minske mental tretthet. Pulveret kan røres ut i vann eller brukes i smoothie, juice eller melk.

Guarana finner du også i Amazing kapsler eller i pulverform. Det inneholder frø av guaranafrø, paprika og papaya. Amazing egner seg i situasjoner som krever fokus. 1 kapsel inneholder ca.10 mg koffein og 1 måleskje pulver (1,4 gram) inneholder ca. 37, 5 mg koffein.

Rosenrot

Rosenrot er en adaptogen urt og hjelper derfor kroppen med å tilpasse seg følelsesmessig stress og fysiske utfordringer. Urten kan også bidra til normal blodsirkulasjon som påvirker hjernens prestasjons- og reaksjonsevne. Rosenrotekstraktet er standardisert til å inneholde minimum 3% rosaviner og 1% salidrosider. Produktet inneholder også chili og guarana.

Astragalus

Astragalus er en adaptogen urt som støtter mentalt og fysisk velvære. Urten bidrar til et normalt fungerende immunsystem og inneholder antioksidanter som beskytter celler og vev mot oksidativt stress. Astragalus complex inneholder astragalusekstrakt, pulver av grønn te, soyaekstrakt og druekjerneekstrakt som sammen kan virke energifremmende.  

Schisandra

Schizandra er en spennende adaptogen urt som kan virke energigivende, bidra til fysisk og psykisk overskudd og kan gjøre godt ved stress. Urten kommer fra en aromatisk treaktig slyngplante med røde bær som vokser vilt i Nord-Kina. Tradisjonelt er den tørkede frukten blitt mye brukt i styrkende teer.

Maté

Maté er en koffeinholdig adaptogen urtete som også er et godt alternativ til kaffe. Teen har en krydret urtesmak med en lett og elegant bitter undertone. Opprinnelig ble Maté drukket av de Sør-Amerikanske indianerne, som navngav treets grønne blader "Yerba-Maté". Urten inneholder store mengder polyfenoler som er en type sterke antioksidanter.

Kolanøtt

Kolanøtt, også kalt gurunøtt, har et naturlig innhold av koffein. Urten gir bl.a. økt energi og støtter oppmerksomheten.

Fussi te inneholder også kolanøtt og er derfor nok et godt alternativ til kaffe. Teen røres ut i vann og kan nytes både kald og varm.

Grønn te

Sencha er en grønn te som stammer opprinnelig fra Japan. Japanerne er derfor storforbrukere av denne tetypen. Sencha betyr «trukket te» og må sees i motsetning til den historisk viktigste teen i Japan, matcha, som er et finmalt pulver man visper ut i vann.

Selv om urten inneholder naturlig koffein, så vil effekten merkes forskjellig fra kaffe. Det er nettopp derfor munkene i Japan og Kina drakk te før meditasjonen. Selv om teen gjør en våken blir virkningen mer rolig enn med kaffe. Sencha står i fullt sollys under dyrkingen og har derfor et høyt innhold av katekiner som er en type antioksidanter. Antioksidanter bremser opptaket av koffein og motvirker den nervøse stressfølelsen som koffein kan forårsake. Grønn te er derfor en fin erstatning dersom du er sensitiv til koffein. Teen inneholder i tillegg bl.a. polyfenoler, stoffer som sies å forebygge hjertesykdom og kreft. 

For å oppnå den beste grønne teen bør du unngå å bruke kokende vann, men heller holde vannet på rundt 80 grader. Hvis teen trekkes på for varmt vann ødelegges noen av antioksidantene og teen vil risikere å få en bitter smak. Prøv derfor gjerne å kaldbrygge for en leskende, forfriskende drikk.

 

 

 

 

Lenker
Min side