Til toppen

Timian, have (Thymus vulgaris) 100g Urt

Varenummer: N31022
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Mat
Merke: Natur-Drogeriet A/S

ink. mva.

Timian (Thymus vulgaris) har en aromatisk og krydret smak og er ideell i marinader til kjøtt, i gryteretter og til ovnsbakte grønnsaker. Ved oppvarming fremmes smaken av timian. Drikk urten gjerne som te for støtte til luftveier og fordøyelse.

Timian (Thymus vulgaris)

 

Tilberedning som te: ½ ts til 1 kopp kokende vann. Drikkes slurkvis i løpet av dagen. 1-3 ganger daglig.

Brukes som krydder i kjøttretter o.l.

Timian har vært brukt som krydderurt siden «tidenes morgen». Den er omtalt allerede hos de gamle sumererne 5000 år f.Kr. Historisk ble planten brukt til balsameringsvæske, som beskyttelse i krig og mot vonde lukter. Nå bruker vi den først og fremst til herlig krydder, i duftkrukker og som luftveis- og magemiddel.

Immunsystemet

Timian støtter ditt naturlig immunsystem, samt hjelper til med å lindre slimhinnene ved irritasjon i øvre luftveier. Den er spesielt god ved tørrhoste. 

Du kan bruke inhalasjon av eterisk olje, eller damp av timian-te. Kok opp timian og vann i en kjele, legg et håndkle over hodet og pust inn dampen fra kjelen. Noen liker å bruke peppermynte til dette i stedet. Disse to kan også blandes.

Her er også en ferdig timianekstrakt

Timian gir en god smak til te eller teblandinger. Bruk ca 2 ts. per kopp og trekk i 5 minutter. Trekk gjerne under lokk for at de eteriske oljene i urten ikke skal fordampe.

Luftveis-te

Sanger-te (temperert te kan gurgles før man svelger)

Kapsler for nese og bihulene med bukkehornsfrø og timian: Fenu-max

Fordøyelse

Timian har en antiinflammatorisk effekt i tarmen og kan bidra til å bedre fordøyelsen. Bruk den gjerne som te i forbindelse med måltid.

Mage/tarm-te ved irritasjon i tarm

Timian (smakstilsetning) 20ml Eterisk Olje

Timian eterisk olje, har en kraftfull, behagelig og krydret duft. Urten stammer fra Middelhavsområdet, men er også mye brukt her til lands. Timian er en populær urt til bruk i mat. Når den brukes som ren eterisk olje, brukes den med forsiktighet og kun noen få dråper av gangen. Kan også brukes i sauna, bad og massasjeoljer. Må alltid uttynnes før bruk.
N35535

Timian, have (Thymus vulgaris) 1000g tørket Urt

Timian har en aromatisk og krydret smak og er ideell i marinader til kjøtt, i gryteretter og til ovnbakte grønnsaker. Ved oppvarming fremmes smaken av timian. Timian er også populær til kryddersnaps. Drikk urten gjerne som te for støtte til luftveier og fordøyelse.
N34692

Timianekstrakt for voksne 200g

Hostesaften Timianekstrakt for voksne er et rent naturprodukt som består av urter som lindrer, smører og klarner hals og svelg. Urteekstraktet er god ved alle typer irritasjoner i hals og svelg, og kan brukes ved både tørrhoste og slimhoste. Hostesaften er tilsatt honning for å gi en god og søt smak.
N35886