Til toppen

Kamilleblomst (Matricaria chamomilla) 200g ØKOLOGISK Urt

Varenummer: N24940
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Mat
Merke: Natur-Drogeriet A/S

ink. mva.

Kamilleblomst kan trekkes som te og drikkes, samt anvendes utvortes som omslag, til bad eller gurglevann. Plantedelen som er brukt er blomst.

Tørket kamilleblomst (Matricaria chamomilla).

Som te: 1/2 - 1 ts urter per kopp kokende vann. Trekketid: 5-10 minutter. Siles med tefilter.

Den søte og milde lille blomsten har kraftfulle egenskaper! Den kan brukes av oss alle, også spebarn, men er likevel en virkningsfull plante. Duften er litt som gress eller høy, og den likes ikke av alle, men du kan blande med andre urter for å endre smak og duft. Et tips når du blander urter, er å velge urter med lignende eller overlappende virkningsområde. Da vil de forsterke hverandre, og du kan bruke en mindre mengde. Bruk ca 2 ts. av blandingen per kopp og trekk i 5-10 minutter. Gjerne under lokk så du unngår at noen virkestoffer går tapt.

Beroligende

Søvn og hvile er helt essensielt for å ha et godt liv og en frisk kropp. Sørg derfor for å ha en god søvnrutine i et mørkt rom. Hvis du sliter med å roe deg ned, prøv urter før du prøver noe annet. Finn den urten eller urteblandingen som passer deg best. Kanskje må du også bytte urter fra tid til annen, for å gi kroppen noen nye impulser. Noen liker også å bruke søvnhormonet Melatonin for å lette selve innsovningen.

Beroligende betyr ikke bare at urten brukes mot søvnproblemer og uro. Det kan også bety å roe ned en stresset mage og hjelpe fordøyelsen. Kamille er super til denne bruken både for barn og voksne. En stresset mage kan gi luftdannelse og kramper i magen. Kamille hjelper til å roe ned og er krampeløsende. Husk å innta probiotika, f.eks. BioAcidophilus. Det er også mange som kan ha nytte av enzymer til nedbrytning av mat til viktige næringsstoffer.

Søvn-te for voksne

Søvn-te for de minste

  • 3 deler kamille 
  • 1 del fennikelfrø (knus dem gjerne i morter) 
  • Litt lavendelolje dryppes på et lommetørkle som legges i/ved sengen. Eller bruk elektrisk aromalampe i rommet.

Luft i magen-te (kan brukes til barn)

Mage/tarm-te ved irritasjon i tarm

 

Luftveier

Kamille brukes også mot hoste, og spesielt den irriterende tørre hosten som sitter igjen etter en forkjølelse. Denne hosten dukker ofte opp om kvelden og natten, og lindres ved å ta en kopp av denne blandingen før sengetid:

Hoste-te ved tørrhoste

 

Hud og slimhinner

Sår hud trenger lindring og Kamille er urten du ser etter! Gjerne sammen med ringblomst.

Det finnes flere ferdige kremer og oljer med kamille, ofte i blanding med andre fine urter for huden. Her er noen eksempler:

 

Omslag for hud

Lag en sterk kamille -te, dypp gasbind eller lignende og legg direkte på området av huden du behandler. Bytt etter behov. Dette er ideelt på sår og rød hud, mens åpne sår bør sjekkes av kyndig fagpersonell.  

Munnskyll for irritert hals, slimhinner og tannkjøtt

Lag en sterk kopp kamille -te, temperer eller avkjøl og bruk til gurglevann. Gurgle og hold i munnen 20-30 sekunder. Væsken kan svelges. Gjenta etter behov flere ganger daglig.

Kamilleblomst (Matricaria chamomilla) 1000g tørket Urt

Kamillete er en klassisk te, som er å finne i de fleste hjem, og godt likt av folk i alle aldre. Den deilige teen med sin velkjente aromatiske duft og smak kan også serveres til barn, som ofte setter pris på den gode, milde smaken. Kamilleblomst er en av Natur-Drogeriets mest populære urteteer.
N34867

Kamilleblomst (Matricaria chamomilla) 100g Tørket urt

Tørkede kamilleblomster. Egnet som te. Alene eller i blanding med andre urter.
N33345

Kamilleblomst (Matricaria chamomilla) 250g Tørket urt

Kamillete er en klassisk te, som er å finne i de fleste hjem, og godt likt av folk i alle aldre. Den deilige teen med sin velkjente aromatiske duft og smak kan også serveres til barn, som ofte setter pris på den gode, milde smaken. Kamilleblomst er en av Natur-Drogeriets mest populære urteteer. Tørkede kamilleblomster er egnet som te, alene eller i blanding med andre urter.
N35556

Kloster Kamille Te 20 poser á 1,5g

Kloster Kamille te kan virke beroligende og avslappende, og nytes når man trenger å roe ned. Kamille te er en mild og god te. Kamille kan også være fin ved lett forkjølelse og lindre i hals og luftveier. Gunstig også ved luftplager i magen.
N35643