Til toppen

Lavendelblomst, økologisk 100g Tørket urt

Varenummer: N31380
Lagerbeholdning:
Klassifisering: Mat
Merke: Natur-Drogeriet A/S

ink. mva.

Økologisk blå lavendelblomst, tørket urt. Brukes til urtete, matlaging, pynt på kaker og desserter, i kosmetikk og i duftputer.

Tørket økologisk lavendelblomst (Lavandula angustifolia)

Som te: 1/2 - 1 ts. urt til 1 kopp kokende vann. Trekkes i 5-10 minutter. Siles med tefilter.
Tilsettes oftest i andre urteblandinger for søvn eller lever/galle.

Den vakre lilla planten med den nydelige duften, har navnet sitt fra det latinske ordet lavare som betyr «å vaske». Urten blir da også brukt mye i forbindelse med kosmetikk, såper og vaskemidler.

Historisk er planten brukt til vasking, desinfisering og stell av sår hud. Man anså lavendel som en hellig plante, og den ble brukt i ritualer og som beskyttelse mot onde krefter og sykdom.

Søvn og ro

Planten har beroligende og avslappende effekt, og brukes ofte i teblandinger for å fremme søvn. Den kan brukes alene også, men vil nok oppleves litt parfymert når den drikkes alene. Prøv heller blandinger, og bruk ca 2 ts. per kopp og trekk i 5 minutter. Trekk gjerne under lokk for at de eteriske oljene i lavendelen ikke skal fordampe.

Søvn-te

Fordøyelse og lever/galle

En mindre kjent effekt av lavendel, er den avslappende effekten galleblæren og bedring av galleflyten. Derfor bruker vi lavendel i urteblandinger for leveren, samt i blandinger for urolig mage med mye luft.

Lever/galle-te

Luft i magen-te (kan brukes til barn)

Her finner du en fiks ferdig blandet «magekomfort» urtete 

Duftposer

Sy dine egne små tøyposer, fyll dem med Lavendel og putt dem mellom klær i skap og skuffer. Dette gir en herlig duft av klærne. Legg gjerne en duftpute i senga også. Urten hjelper deg å hvile bedre. Bytt ut urtene etter behov.

Bodyscrub

Lag din egen kroppsskrubb ved å blande grovt salt eller epsomsalt og body oil med lavendel. Blandingen kan også pyntes med lavendelblomster, helles på fine glass og gis som gave til noen du setter pris på. Rør sammen, og smør blandingen på tørr hud. Massér godt og skyll deretter av i dusjen.

Lavendel tiltrekker seg humler, så hjelp naturen ved å dyrke den i hagen din sammen med andre vakre blomster!

Herbes De Provence, Økologisk 100g Urt

Økologisk krydderblanding med tørkede urter som er typiske for den nydelige Provenceregionen i Sørøst-Frankrike.
N34944

Lavendelblomst (Lavandula officinalis) 1000g tørket Urt

Tørket lavendelblomst til urtete, matlaging, i kosmetikk og i duftputer.
N30060

Lavendelblomst (Lavandula officinalis) 70g Urt

Tørket lavendelblomst til urtete, matlaging, i kosmetikk og i duftputer.
N33341

Mavekomfort urtete 100g

8416 Mavekomfort te er en smaksvennlig urtete som kan brukes over tid. Den inneholder fennikel- og karvefrø som understøtter fordøyelsen og fordøyelsesfunksjonene, samt anisfrø, peppermynte, lavendel m.fl. som gir en herlig smak.
N35470