Til toppen

Mel

Her finner du forskjellige økologiske meltyper av høy kvalitet. Allergivennlige meltyper for blant annet deg som ønsker et glutenfritt alternativ, ønsker å prøve deg på sprudlende surdeigsbakst eller ønsker sunnere alternativer i hverdagen. Finn din favoritt her.

 

Sorter Navn (a > å)

Bokhvete, Knekt, Økologisk 500g

Knuste frø fra bokhveteplanten. Bokhvete er en ettårig plante med rød stengel og trekantede, stivelsesholdige frø. Frøene er, til tross for navnet, IKKE i slekt med hvete. Bokhvete er naturlig glutenfri.
N34967

Finmalte mandler u/skall 400g

Finmalte mandler uten skall egner seg godt til marsipan og baking. Dette er et mandelmel som inneholder alt fettet i mandlene, i motsetning til det fettreduserte mandelmelet. Holdbarhet er 12 måneder. Åpnet pakke bør oppbevares i kjøleskap.
N30790

Johannesbrød-kernemel (E410) 100g Pulver

Johannesbrødkjernemel er et smaksnøytralt, glutenfritt bindemiddel og fortykningsmiddel. Brukes i supper og sauser for tykkere konsistens, og gjør glutenfritt bakverk mer smidig og elastisk. Kan også brukes til å jevne morsmelk og -erstatning for å gjøre barnets måltid mer tyktflytende. Johannesbrød, karob, fructus ceratoniae eller fructus siliqua dulcis er belgene av johannesbrødtreet, som dyrkes i mange varianter i de fleste middelhavsland.
N30322

Sukrin Fiberfin Fiberrikt mel 400g

FiberFin er basert på resistent stivelse som er et spesielt gunstig fiber med godt dokumenterte helsefordeler. Resistent stivelse fyller opp magen, forlenger metthetsfølelsen og øker forbrenningen av fett. FiberFin kan tilsettes bakverk og endrer ikke smaken, men øker fiberinnholdet og senker belastningen på blodsukkeret. FiberFin forandrer ikke smak eller konsistens på baksten, men tilfører masse gode fordeler!
N36402

Sukrin Mandelmel fettredusert 400g

Sukrin Mandelmel er et sunnere mel som inneholder 40% protein, 8% karbohydrat, 11% fett og 33% kostfiber. Mandelmel kan være et godt alternativ for personer som av ulike grunner ikke ønsker eller kan spise hvetemel. Dette fettreduserte mandelmelet er finmalte mandler hvor 80% av fettet er tatt ut ved kaldpressing, og er lavglykemisk. Mat med lav GI gir jevnere energi og hunør, og gjør det lettere å holde en normal vekt. Mandelmel er svært anvendelig, og kan brukes i baking og matlaging av alle som ønsker å spise sunt. Det gir lav blodsukkerstigning, og er godt egnet for diabetikere.
N36404
Nyhet

Sukrin kokosmel, ØKO 400g

Sukrin Kokosmel er et naturlig glutenfritt mel som er rikt på fiber. Økologisk kokos er tørket og fettredusert, og deretter finmalt for å lage kokosmel. Kokosmelet har en naturlig søt smak og er mye brukt i proteinbarer og lignende. Gjerne i kombinasjon med proteinpulver for god proteinbakst. For å få et godt tilskudd av fiber og redusere karbohydrater, så kan du erstatte opptil 1/4 av hvetemelet i bakeoppskrifter med Kokosmel.
N36269