Til toppen

Urter

Sorter etter:

Einerbær hel - juniperus communis 1000g

Hele einerbær til krydder eller te.
N35229

Kardemomme, grønn (Elettaria cardemomum), Hel 1000g

Hel, grønn kardemomme (Elettaria cardemomum) i kilos forpakning. Kardemomme er et deilig krydder som i Norden brukes mye ved juletider og til brød og kaker. Krydderet stammer fra India, hvor det brukes året rundt til brød, ris og supper. Kardemomme har en karakteristisk smak av sitrus og eukalyptus, og derfor brukes hel kardemomme mye i østen etter et måltid. Når frøkapslen tygges får du en frisk, mentolaktig smak i munnen. Kan inneholde løse kardemommefrø.
N34993

Sitronmelisse / Hjertensfryd (Melissa off) 1000g tørket Urt

Sitronmelisse og Hjertensfryd er to navn på den samme sitronduftende urten med små hvite blomster. Sitronmelisse er et godt utgangspunkt for en velsmakende urtete.
N34992

Bringebærblad - hindbærblade (Rubus idaeus) 1000g tørket Urt

Bringebærblad som er tørket og skåret. Kan trekkes som te. Tørkede bringebærblader gir en urtete med smak som minner om deilige bringebær og leder tankene mot sommer og sol.
N34991

Bjørkebark, Birkebark (Betula pendula) 1000g tørket Urt

Bjørkebark kan brukes både som te og som avkok til utvortes bruk.
N34958

Sitrongress/Lemongræs 100g Urt

Den sitronaktige smaken med et hint av rosenduft gir maten en helt spesiell, rund smak, som de fleste europeere synes er eksotisk. Sitrongress brukes som krydder eller nytes som en forfriskende urtete - både dampende varm og som iste.
N34947

Herbes De Provence, Økologisk 100g Urt

Økologisk krydderblanding med tørkede urter som er typiske for den nydelige Provenceregionen i Sørøst-Frankrike.
N34944

Rødkløver blomst (Trifolium Pratense) 1000g tørket

Rødkløver er en urt som fins på enger og marker overalt i Europa, hvor den dominerer landskapet med sine smukke lilla blomster. Rødkløver inneholder fra naturens side planteøstrogener.
N34927

Bukkehornsfrø, knust (Trigonella foenum graecum) 500g

Bukkehorn er en ettårig, urteaktig plante. Fruktene er hornformede, smale belger med 10-20 frø i hver. Alle delene av planten lukter kraftig krydret. Friske skudd og tørkede frø brukes som krydder, enten rent eller i forskjellige blandinger med andre krydderier. Bukkehornsfrø er en fast bestanddel av karri, som fins i mange forskjellige varianter.
N34926

Sandstråblom (Evighedsblomst, Helichrysum arenarium) 100g Urt

Tørket Sandstråblom, Helichrysum arenarium, til bruk i te. Sandstråblom har en fin duft, som avspeiles i smaken i teen. Det danske navnet, Evighedsblomst, har planten fått fordi den egner seg godt til å tørkes, så den kan holde "evig".  Urten bidrar til normal funksjon i lever og galleblære, og kan derfor bidra til bedret tarmfunksjon. Urten kan også bidra til normal nyrefunksjon, og spesifikt for kvinnehelse (urogenitalsystemet). 
N34899

Skjermgylden (Tusengylden, Centauria erythraea) 1000g tørket Urt

Tusengylden er utbredt i Nord-Amerika og Sentral-og Sør-Europa. I århundrer har de italienske munkene brukt Tusengylden til en rekke formål, bl.a. til Amaro, som er en velkjent sør-europeisk krydderbitter som kan drikkes rent eller blandes i cocktailer. Tusengylden kan også brukes til en god kopp urtete.
N34878